Actualitate

Proiecte finanțate prin PNDL, implementate în comuna Cerna

Comuna Cerna (județul Tulcea), cu o populație de peste 3.500 de locuitori, se află în plin proces de dezvoltare.

Alături de proiectele județene (modernizarea infrastructurii rutiere) care vizează și comuna Cerna, administrația locală, condusă de primarul Petre Șopu a obținut în ultimii ani finanțare pentru implementarea unor proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), proiecte care se află în diferite stadii de realizare.

Amintim aici investiția în „amenajarea prin metode alternative a drumurilor de interes local din comuna Cerna”, un proiect ce cuprinde modernizarea drumurilor din trei localități pe o lungime totală de peste 10.000 de metri prin amenajarea părții carosabile, a acostamentelor, execuția de podețe tubulare, execuția sistemelor de colectare și evacuare a apelor în lungul drumului prin șanțuri pereate din beton turnat monolit și șanțuri nepereate, amenajare intersecții și lucrări de marcaje rutiere.

De asemenea, tot prin PNDL au fost aprobate și finanțate două proiecte privind infrastructura educațională: „Reabilitare Școală Mircea Vodă, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 493.155 de lei și „Reabilitare Școală Gimnazială Panait Cerna – corp C, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 844.000 de lei.

Nu în ultimul rând, prin Programul național de Dezvoltare Locală s-a finanțat investiția în „Realizarea unui sistem de canalizare și evacuare ape uzate din comuna Cerna”, proiect cu o valoare de 17 milioane de lei.

Comuna Cerna nu avea un astfel de sistem de evacuare a apelor uzate, acest lucru realizându-se prin intermediul foselor septice individuale, amplasate în gospodării, iar apele fluviale se evacuau gravitațional.

„Prin realizarea investiției, obiectivul principal care este vizat este creșterea gradului de confort și necesitatea unui trai decent al populației, eliminarea riscurilor de afectare a sănătății populației”, spun reprezentanții administrației locale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top