Opinii

Proiecte de succes în comuna Luncaviţa

Agro-turismul, o prioritate pentru primarul Ştefan Ilie

Localitatea tulceană condusă de edilul Ştefan Ilie a fost în ultimii ani beneficiara unor proiecte extrem de interesante, care au condus la o puternică dezvoltare economică a zonei. Potrivit primarului, în urma proiectelor de turism şi agro-turism iniţiate în zonă, rezultatele nu au întârziat să apară. Trebuie spus că s-au obţinut finanţări europene pe măsura 313 pentru mai multe proiecte private şi unul public, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, valoarea totală a investiţiilor atingând 1, 1 milioane euro.

Un articol de Cristian CEALERA

Datorită eforturilor depuse de autoritatea publică locală, turismul la Luncaviţa a devenit o componentă puternică. În prezent, se apropie de finalizare construcţia unei pensiuni a cărei valoare atinge 400.000 de euro, finanţarea pentru acest proiect fiind obţinută în anul 2011. În scurt timp, alte astfel cinci proiecte de agro-turism vor beneficia de fonduri nerambursabile. Astfel, Luncaviţa se va putea lăuda în scurt timp cu pensiunea Silva (valoarea investiţiei – 116.532 euro), Valea Fagilor (v.i. -107.748), pensiunea Luncaviţa (115.465 euro), pensiunea Parfumul Teilor (115.757 euro) şi pensiunea Poiana Baba Ioana (117.673 euro).

Programe pe bandă rulantă

Un mare succes al Primăriei Luncaviţa este proiectul Centrului Local de Informare Turistică şi Marketing, servicii aflate în strânsă legătură cu turismul rural. Acest proiect are o valoare de 152.364 euro şi presupune construirea şi dotarea unei clădiri în care se vor promova tradiţii meşteşugăreşti, frumuseţile  zonei, activităţi de turism şi agro-turism. Administraţia locală a fost extrem de activă în ultimii ani, iniţiind şi organizând evenimente deosebite, care au făcut ca Luncaviţa să devină cunoscută, nu doar în Dobrogea, ci chiar şi în întreaga ţară, un exemplu în acest sens fiind acţiunea anuală Festivalul Teilor, care atrage turişti şi artişti din întreaga Românie. La Luncaviţa s-au înfiinţat ONG-uri locale, de mediu – cum este cazul organizaţiei „Natura Zâmbeşte”, cultural – sportive („Partizanul Luncaviţa”), social-umanitare („Viaţa Zâmbeşte”). Toate aceste ONG-uri au depus proiecte de promovare a valorilor culturale, tradiţionale, sociale, sportive, turistice sau de mediu. Şcola de Arte şi Meserii din localitate a devenit Liceul Tehnologic „Simon Leonescu”, unitate  de învăţământ a cărui profil este specializarea de tehnician în agro-turism. Pentru a ţine pasul cu ritmul alert de dezvoltare economică, Primăria a impus şi specializarea continuă a propriilor angajaţi. Astfel s-a reuşit şi dezvoltarea impresionantă a Punctului de Acces Public la Internet, care a devenit extrem de popular în cadrul comunităţii. Aici, în ultimii ani, persoane fizice şi juridice au beneficiat de cursuri de pregătire, desluşirea tainelor IT şi învăţarea paşilor pentru realizarea unor proiecte pentru idei de afaceri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top