Opinii

Proiect pentru modernizarea cetăţii de la Adamclisi

Primarul localităţii Adamclisi, Emilian Burcea, a început demersurile necesare în vederea reabilitării Monumentului Tropaeum Traiani, a Muzeului de la Adamclisi şi a cetăţii. Proiectul administraţiei locale este susţinut şi de Consiliul Judeţea Constanţa şi, momentan, se află în faza în care se efectuează studiile de fezabilitate. Ulterior, proiectul va fi înaintat către instituţiile abilitatea în vederea obţinerii finanţărilor necesare.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Carla Stamate, managerul proiectului din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europee, precizează că valoarea la care ajunge reabilitarea Monumentului de la Adamclisi este de patru milioane de euro. Din această sumă, 98 de procente vor fi suportate de Uniunea Europeană, iar 2% vor fi reprezentanţi de confinanţare din bugetul local al Adamclisi, ori din cel al Consiliului Judeţean.

Carla Stamate a mai adăugat că lucrările ajung la o valoare atât demare, din cauza faptului că solzii de pe partea superioară sunt degradaţi şi va fi necesară înlocuirea lor: “În plus, se va face o amenajare peisagistică, se vor planta pomi, se vor monta băncuţe, vor fi puse coşuri de gunoi, se va amenaja un amfiteatru în faţa Monumentului, se va asfalta drumul între cetate şi Monument şi va fi amenajată şi o parcare”. Managerul a mai vorbit şi de spectacolele şi conferinţele care vor fi susţinute în aer liber.

Nu în ultimul rând, proiectul presupune şi îmbunătăţirea vizibilităţii din timpul nopţii, amenajarea unui sistem de iluminare şi crearea unor condiţii decente pentru iniţierea şi menţinerea unui turism civilizat. În vederea proiectului mai este prinsă şi alimentarea cu apă şi instalarea grupurilor sanitare.

Carla Stamate a făcut referire şi la efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru vechiul restaurant din incinta Monumentului care vizează construirea unei noi clădiri. Pe lângă aceste lucruri se mai vrea şi schimbarea peisajului din jur şi modernizarea cetăţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top