Actualitate

Proiect de susţinere a afacerilor inovative în domeniul Creșterii Albastre, la Marea Neagră

Şedința de lansare a proiectului Boosting Black SeaBlue Biz – 4BIZ care are ca scop dezvoltarea unui cadru tematic de sprijinire a afacerilor inovative în domeniul Creșterii Albastre a avut loc la data de 14 iunie 2022.

Proiectul este axat pe domeniile acvacultură și piscicultură, turism costier și maritim și transport maritim. Coordonatorul proiectului este reprezentat de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, iar din Consorțiul de implementare al proiectului fac parte agenții de dezvoltare regională, camere de comerț, clustere inovative și universități din România, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Georgia și Grecia.

În cadrul proiectului au fost selectate 5 regiuni pilot din următoarele zone: Batumi –Georgia, Trabzon – Turcia, Varna – Bulgaria, Galați – România și Odessa – Ucraina. Astfel, în aceste regiuni se vor identifica start-up-uri, IMM-uri și întreprinzători din sectoarele țintă ale proiectului, care vor beneficia de asistență pentru dezvoltarea afacerilor, cooperare regională și atragerea de finanțări pentru dezvoltarea și creșterea afacerilor.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), iar durata proiectului este de 24 luni. Acțiunea se înscrie în cadrul inițiativelor de sprijinire și promovare a Dezvoltării Durabile în zona Mării Negre în cadrul Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră (Common Maritime Agenda for the Black Sea).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top