Opinii

Proiect de peste 1 milion de euro derulat de Primăria Murighiol

Consiliul Local al comunei Murighiol, întrunit recent în ședință ordinară de lucru, a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de investiție și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere și modernizare alimentare cu apă în localitățile Sarinasuf și Colina’’.

 

Valoarea totală a investiției se ridică la 4,8 milioane de lei, adică, peste 1 milion de euro și este acoperită în cea mai mare parte de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Contribuția de la bugetul local pentru realizarea acestui amplu proiect este de 165 de mii de lei. “Este o investiție mai mult decât necesară deoarece în aceste sate vechea rețea de apă datează din anii ‘70 și, vă dați seama, nu mai corespundea niciunui standard de calitate. Sperăm, în funcție de modul în care PNDL va deconta lucrările, ca în anul 2017 să reușim să le finalizăm”, a declarat primarul comunei Murighiol Filip Ivanov.

Tot în cadrul aceleiași ședințe de Consiliu Local, s-a decis și înfiinţarea “Serviciul Public Apă-Canal”, ca serviciu public de interes local cu personalitate juridică, organizat în subordinea Consiliului Local al comunei Murighiol, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, modificată și completată prin Legea nr. 224/30.07.2015. „Nu am făcut altceva decât să punem în aplicare o lege care ne obligă să înființăm câte un departament distinct pentru fiecare serviciu public pe care îl oferim locuitorilor comunei”, a explicat edilul Filip Ivanov.

Noul serviciu va avea ca atribuții captarea şi tratarea apei brute, transportul apei potabile, înmagazinarea apei, distribuţia apei potabile, furnizarea apei potabile,  colectarea, transportul şi evacuarea apelor uzate de la utilizatori la staţiile de epurare, epurarea apelor uzate şi evacuarea apei epurate în emisar, evacuarea apelor pluviale şi de suprafaţă din intravilanul comunei Murighiol.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top