Actualitate

Programul „Masă caldă” s-a reluat în comuna Topalu. Toți elevii și preșcolarii vor primi un pachet cu mâncare în pauza mare

Primăria comunei Topalu, județul Constanța, a finalizat recent procedurile de achiziție pentru reluarea programului „Masă caldă”. „Toți copiii din Școala Gimnazială nr. 1 Topalu și Grădinița Topalu vor primi în pauza mare pachetul alimentar”, anunță administrația publică locală.  

Conform informațiilor publice, copiii vor primi mai multe tipuri de sandvici-uri: Bagheta cu șuncă, salata și ardei + fruct; Baghetă cu șuncă, varză și morcov + fruct; Baghetă cu șuncă, roșie și salată rucola + fruct; Baghetă cu piept de pui, salată și roșie + fruct; Baghetă cu piept de pui, salata și morcov + fruct; Baghetă cu piept de pui, varză roșie, albă și morcov + fruct; Baghetă cu șuncă de curcan și castravete + fruct; Bagheta cu șuncă de curcan, ardei și salată rucola + fruct.

Programul guvernamental „masa caldă” este justificat de rata abandonului școlar înregistrat în România în urmă cu câțiva ani. Intenția Ministerului educației este ca prin acest program copiii proveniți din medii defavorizate să nu mai fie nevoiți să părăsească timpuriu școala.

Autoritățile locale se ocupă de contractarea celor care oferă masa caldă, prin legea achizițiilor publice. Comuna Topalu este printre puținele din Dobrogea în care se implementează acest program pilot.

De precizat, tariful unui meniu zilnic pentru un elev este de 15 lei.

Lunar, fiecare școală unde se implementează programul „masa caldă” realizează un raport cu privire la derularea acestuia. Monitorizarea programului-pilot se realizează de fiecare inspectorat școlar. La nivel național, coordonarea programului-pilot este asigurată de către Ministerul Educației. Pe baza datelor centralizate din rapoartele finale transmise de către inspectoratele școlare, Ministerul Educației elaborează raportul final care se publică pe site-ul propriu”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top