Actualitate

Primăvara a debutat cu teatru la Cernavodă

„După un an trist de restricții pandemice, care au oprit timpul în loc, pentru cultura românească, Casa de Cultură I.D. Chirescu și-a deschis încet porțile”, spun reprezentanții instituției de cultură din orașul Cernavodă.

„Prima gură de aer artistic” a fost piesa „Divorțul anului”, dedicată doamnelor, reprezentația desfășurându-se în seara zilei de 8 martie. Din distribuție au făcut parte Aurelian Temisan, Monica Davidescu, și Ovidiu Cincea.

„Din păcate, sala a fost neîncăpătoare pentru iubitoarele de teatru, care au fost nevoite sa își rezerve locurile în sală, prea puține, în condițiile de distanțare socială impusă de contextul pandemiei”, spun organizatorii.

În ciuda neplăcerilor produse de condițiile restrictive, administrația locală a mai pregătit o seară de teatru, pe data de 24 martie, cu piesa intitulată „Amor în farmacie”, o comedie spumoasă. Desfășurarea spectacolelor va ține cont, bineînțeles, de situația impusă de numărul de cazuri COVID-19 la nivelul localității și județului.

„Amor în farmacie”, semnată de Dan Tudor, are distribuția formata din actorii Anca Țurcașiu, Liliana Pană, Andrei Duban, Dragoș Ionescu și Dan Tudor.

Piesa de teatru este o comedie-farsă, adaptată după clasicul francez Eugene Labiche, abil maestru al qui-pro-quo-rilor, răsturnărilor de situaţii comice şi un acid critic al moravurilor. Un farmacist de provincie terorizat de o soţie aprigă şi geloasă, în cârdăşie cu colocatarul său, cu nevastă tânără şi atrăgătoare, cu o miraculoasă miere purgativ.(…)

Sosirea intempestivă din Canada a fostului pretendent la mâna soţiei doctorului, îndepărtat prin delaţiuni de către actualul soţ, produce o sarabandă de încurcături, de situaţii comice neprevăzute, pe care publicul le descoperă şi le savurează cu plăcere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top