Ştiri

Primarul Vrabie taie în carne vie: vrea să dizolve C.L. Medgidia prin referendum!

Primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie, a anunțat pe o rețea socială că va demara procedurile pentru organizarea unui referendum local cu scopul de a dizolva Consiliul Local.
„Întrucât proiectele municipiului nostru sunt blocate de pionii grupurilor de interese, așa-zișii consilieri locali, consider că ar fi păcat să mai pierdem 2 ani, timp în care am putea accesa multe fonduri nerambursabile, atât de necesare dezvoltării Medgidiei”, spune primarul.

Mai mult, Valentin Vrabie lansează un atac dur la consilierii opoziției care, în opinia sa, „au îndatorat” orașul până în anul 2030. „Este momentul în care trebuie să luăm atitudine și să trimitem acasă aceste slugi ale partidelor politice care de-a lungul timpului au condus orașul spre dezastru, îndatorându-l până în anul 2030.”
Pentru realizarea acestui referendum este nevoie de strângerea unui număr de semnături de la locuitorii orașului Medgidia, Valentin Vrabie, invitând cetățenii care susțin acest demers să i se alăture.
„În acest sens apelez la dumneavoastră, cetățenii municipiului Medgidia care vă doriți dezvoltarea acestui oraș, pentru a mă sprijini în demersul demarat pentru strângerea de semnături necesare dizolvării Consiliului Local Medgidia, într-un timp cât mai scurt. Toți cetățenii Medgidiei care vor să se implice direct și să facă parte din echipa de susținere a demersului, mă pot contacta!”, mai spune primarul.
Conform articolului 55 din Legea 215/2001 actualizată și republicată: „(1) Consiliul local se dizolva de drept sau prin referendum local”. Referendumul local obligatoriu organizat pentru dizolvarea consiliilor locale
Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale.
Referendumul local este organizat de către o comisie numită prin ordin al prefectului, compusă dintr-un reprezentant al prefectului, câte un reprezentant al primarului, al consiliului local şi al consiliului judeţean şi un judecător de la judecătoria în a cărei jurisdicţie se află unitatea administrativ-teritorială în cauză. Secretarul comisiei este asigurat de instituţia prefectului. (art. 55, alineat (5) din Legea 215/2001).
Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot. Pentru ca dizolvarea consiliului local să fie aprobată, trebuie să se pronunţe în acest sens cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate (art. 55, alineat (6) din Legea 215/2001).

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top