Administrație Locală

Primarul Mitroi, atac la consilierii județeni ai PNL, în scandalul alocărilor de fonduri: Țineți partea doar anumitor primari liberali

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a trimis zilele trecute o scrisoare către conducerea PNL, partid din care face parte, în care își arată dezaprobarea față de atitudinea consilierilor județeni care au boicotat, in corpore, alocarea de fonduri din partea CJ Constanța către administrațiile publice locale.

E vorba despre ședința ordinară din 27 iulie și cea extraordinară din 30 iulie, în care consilierii județeni ai PNL au votat împotriva distribuirii fondurilor către primării, plângându-se că primarii liberali au fost prejudiciați la împărțirea banilor.

Iată că acum un primar liberal important îi contrazice pe consilierii județeni ai propriului partid și îi acuză că îi ajută doar pe câțiva primari ai PNL, în detrimentul celorlați:

Întreb și eu, absolut conciliant, unde a fost revolta consilierilor județeni ai PNL timp de 10 ani, cât Nicușor Constantinescu nu a alocat niciun leu primăriei Valu lui Traian? Unde a fost această revoltă în ultimii 3 ani, când maxim 5 localități cu primari PNL au primit fiecare peste 2.000.000 lei, iar restul au fost ignorate cu desăvârșire sau au primit ce curgea printre degetele consilierilor. Să înțeleg că dumneavoastră țineți partea doar anumitor primari PNL?

Până acum nu li s-a părut nimic atâția ani, ac să vezi! Şi când în sfârşit, aflată într-o situaţie de criză din cauza multitudinilor de cofinanţări pe care trebuie să le susţină, primăria Valu lui Traian reuşeşte să obţină o alocare neîndestulătoare, dar totuşi semnificativă, de la CJC, după ani de absenţă, brusc ne sesizăm şi solicităm să se mai ia bani de la Valu şi să se aloce altora. E corect? Am întrebat eu vreodată de ce alţi colegi primesc şi eu nu? NU.”.

Mitroi mai arată în scrisoare că a rămas în PNL chiar dacă a fost curtat de alte partide și nu a fost susținut suficient pentru a obține finanțări guvernamentale pentru diverse proiecte de infrastructură. Primarul comunei Valu lui Traian spune și că din cauza votului negativ al colegilor săi o școală și o grădiniță vor fi închise la începutul anului școlar din lipsa fondurilor pentru dotări și un cartier cu 700 de gospodării va rămâne în așteptarea curentului electric, a apei și a canalizării, pentru că nu există bani pentru achiziționarea posturilor de transformare, respectiv pentru cofinanțările către RAJA. De asemenea, Florin Mitroi arată și că Valu lui Traian a fost amânat pentru anul 2020 de către Ministerul Finanțelor pentru contractarea unui credit cu care să realizeze investițiile respective.

Până atunci însă (în 2020-n.red.) se duce și mama finanțării și mama proiectării. Acestea ar fi aspecte incorecte de care să vă ocupați, dragi colegi. Ați reușit să reprezentați foarte bine interesele oamenilor de bază din partid. Dar nu este o problemă, anul 2020 este aproape… până atunci sigur mai compensăm.

Sper din suflet să nu vă supere cele spuse de mine, ci să vă ajute să înțelegeți cât de tare greșiți în deciziile pe care le luați influențat de niște oameni care în afară de scandal altceva nu știu să facă. Dacă doriți să fiți conducerea unei organizații puternice, aveți nevoie de membri uniți și puternici. Iar la acest moment, din scaunul meu cel puțin, văd că primarii care doresc să facă ceva sunt nevoiți să îți obțină finanțările singuri. Și culmea, când le obțin, tot ai lor le dau în cap”, a mai spus primarul Florin Mitroi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top