Opinii

Primarul Matei a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat


În cursul zilei de ieri, 29 iunie 2012  a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Năvodari şi de validare a câştigătorilor alegerilor locale din data de 10 iunie. Din cele două zeci de nume aflate pe lista consilierilor ce trebuiau validați, doar 17 au întrunit condițiile necesare validării. Cei trei care nu au primit votul validării au fost pedelistul Tudorel Calapod și liberalii Iurin Pancenco şi Valentin Tucan.
Şedinţa a fost demarată cu formarea comisiei de validare, care a fost compusă din cinci membri. S-au analizat dosarele puse la dispoziţie de Biroul Electoral Năvodari privind rezultatele alegerilor din 10 iunie. Comisia a decis că doi dintre consilieri, respectiv Iurin Pancenco şi Tudorel Calapod, nu pot fi validaţi. În cazul lui Iurin Pancenco, comisia a luat această hotărâre deoarece mai mulţi năvodăreni au făcut sesizări potrivit cărora, acesta nu ar domicilia în Năvodari.

În privința lui Tudorel Calapod, comisia de validare l-a exclus deorece a început urmărirea penală pe numele său de către DNA, în noiembrie 2011. În prezent în locul lui Calapod ar trebui să vină următorul candidat de pe listă, Florin George Boască. Tudorel Calapod a afirmat că va contesta decizia comisiei pe motiv că dosarul în care s-a dispus începerea urmării penale pe numele său nu are legătură cu învestirea sa în funcţia de consilier.  Nemulțumit de poziția biroului de validare, Calapod a părăsit sala, spunând că îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă decizia de invalidare și pe cei responsabili de luarea acestei decizii.
La votarea validării pentru fiecare consilier în parte, liberalul Emanuel Tucan s-a abţinut în a-l vota pe Cristian Popescu. Pentru acest lucru, colegii de consiliu l-au sancționat imediat, aceștia stopându-i validarea cu 14 abţineri, două voturi împotrivă şi un sigur vot pentru.
Astfel, ieri, au fost validați 17 consilieri: Ion Apostol, Laurenţiu Bădescu, Boaşcă Bogdan George, Ilie Coman, Florin Drăgichi, Daniel Dumitrescu, Liliana Mara, Vasile Moruzi, Florin Chelaru, Radu Pândici, Luana Popa, Cristian Ştefan Popescu, Doina Sângeap, Marin Liviu Stan, Marin Surdu, Nicolae Tudor şi Gheorghe Ciprian Zidaru.
În cele din urmă, primarul Nicolae Matei a depus și el jurământul pentru începerea unui nou mandat de primar. Matei le-a mulţumit oamenilor din Năvodari pentru încrederea și votul acordat şi le-a promis că va face treabă bună şi în acest mandat. În acest sens Nicolae Matei a declarat:
„Le mulţumesc oamenilor din Năvodari pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, atât mie cât şi echipei mele de consilieri. Această încredere ne responsabilizează şi ne face să ne dorim mult mai mult să aducem proiecte importante în localitate. Preiau oraşul într-o situaţie financiară şi poziţie administrativă mult mai bună decât în 2008. Am o echipă competentă, cu experienţă în administraţia locală şi am o majoritate covârşitoare în Consiliul Local. Practic, am toate premisele pentru a face o treabă foarte bună. O să mă comport la fel ca în mandatul trecut, în sensul că voi acţiona exact ca Sfântul Nicolae. Într-o mână voi ţine darurile, iar în cealaltă biciul pentru cei care se vor opune proiectelor bune pentru Năvodari. Voi face tot ce este necesar pentru ca aceste proiecte de im-portanţă pentru năvodăreni să fie duse la îndeplinire, voi face totul cu frică de Dumnezeu şi voi face doar ceea ce este pe placul oamenilor’’.
La final, noii consilieri locali au votat alegerea lui Florin Chelaru pentru un nou mandat de viceprimar şi componenţa comisiilor de specialitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top