Actualitate

Primarul își bate joc de copii? Primăria Costinești a uitat să plătească facturile școlilor și ale grădiniței

Primarul își bate joc de copii?

O școală din Costinești se confruntă cu o situație atât de revoltătoare încât ne putem întreba dacă primarul își bate joc de copii. Reprezentanții Școlii gimnaziale Mihai Eminescu din Costinești nu au bani să plătească facturile curente, pentru că primăria pur și simplu NU le virează sumele necesare!

Informația a fost confirmată chiar de către contabila instituției de învățământ, Dana Piciu. Aceasta ne-a spus că s-au adunat deja mai multe facturi neplătite la utilități și la decontul banilor pentru naveta profesorilor.

Cu toate că Dana Piciu a făcut toate demersurile necesare, nu a primit banii și nici măcar vreo explicație. Mai mult decât atât, pusă în fața amenințării ca unitatea școlară să rămână fără apă, contabila a solicitat măcar 10.000 lei, pentru plăți urgențe. Primarul Dumitru Jeanu nu i-a răspuns nici la telefon și nici la mesaje.

Unitatea școlară cuprinde trei structuri: Școala gimnazială Mihai Eminescu Costinești, Școala Primară Ion Creangă din Schitu și grădinița Pinocchio, cu un total de 290 de copii.

Riscă să rămână fără apă

„În decembrie anul trecut, am solicitat 30.000 lei, din care ni s-au achitat doar 10.000. Ca urmare, datoriile pentru facturile neplătite s-au transferat în luna ianuarie. În ianuarie, ar fi trebuit să funcționăm pe bugetul de anul trecut, care era asigurat de către stat, și am primit 17.000 lei. În luna februarie, am solicitat 30.000 lei și am primit tot 17.000 lei.

Evident că facturile s-au adunat la cele din decembrie și ianuarie, pentru că n-am reușit să plătim tot ce trebuia.

Am făcut toate demersurile necesare, am trimis solicitările pe care le transmitem mereu în prima săptămână a lunii în curs, pentru luna anterioară.

Săptămâna aceasta, luni, i-am solicitat domnului primar măcar 10.000 de lei, ca să pot plăti apa și alte cheltuieli urgente. Pentru că deja avem notificări de la compania de apă, privind deconectarea. Luni dimineață am vorbit mai întâi cu contabila care se ocupă de primărie. Aceasta mi-a spus că vorbește cu domnul primar. După amiază, l-am sunat și pe domnul primar, dar nu mi-a răspuns. I-am trimis și mesaj, dar tot nu mi-a răspuns.

Este o situație îngrijorătoare, căci la apă de exemplu, am fost somați să plătim până pe 1 Martie. Astăzi reușit să îi convingem să ne mai păsuiască până pe 10 martie.

Primarul își bate joc de copii?

Viceprimarul Gheorghe Mechenici consideră că această situație demonstrează nepăsarea și incompetența primarului:

„Este foarte greu de înțeles o astfel de atitudine. Cred că la bază stau nepăsarea și incompetența primarului, care s-a obișnuit ca oamenii să se milogească de el ca să facă lucruri pe care este obligat de lege să le facă.

Pe de altă parte, ajung să cred că primarul nu iubește educația. Căci nu este prima dată când faptele lui sunt îndreptate împotriva educației.

Să ne aducem aminte cum primarul a impus consilierilor să nu voteze pentru înființarea unei clase cu program prelungit la Grădinița Pinocchio. Atunci, noi, consilierii PNL, am reușit cu greu să obținem înființarea acestei grupe, la solicitarea cetățenilor. Acum, primarul refuză din nou să fie alături de copii și cadre didactice”.

Am vrut să vedem cum explică primarul Dumitru Jeanu această situație, dar, ca și altă dată, acesta a ignorat mesajele noastre.

Mihai Răzvan ROTARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top