Fără categorie

Primarul Hogea a participat la aniversarea a 40 de ani de la înființarea Șantierului Naval Tulcea

Vineri, 27 martie, la hotelul Delta din Tulcea au fost sărbătoriți 40 de ani de la înființarea Șantierului Naval Tulcea. La ceremonie au fost prezente oficialități ale orașului și județului Tulcea, alături de oameni care și-au adus contribuția la istoria de succes a Șantierului Naval. Cu această ocazie s-au acordat diplome și premii în semn de recunoaștere a meritelor celor implicați.

Platforma industrială s-a constituit prin asanarea bălții Câșlița, sub dealul Taberei, la mila 39,5 în aval de primul ceatal al Dunării.
Șantierul Naval din Tulcea a luat ființă prin Decretul prezidențial nr. 45 din luna martie 1975. Scopul noului obiectiv industrial era acela de a se construi navele flotei României destinate pescuitului oceanic, precum și acela de a executa reparațiile navelor ce compuneau flota de pescuit, nave construite în șantiere din Japonia, Polonia, R.D. Germană și în Șantierul Naval din Galați.
În perioada 1978 – 1999 , Șantierul Naval Tulcea a construit și livrat 219 unități navale, cele mai multe pentru piața internă.
Cele mai importante realizări ale șantierului au apărut însă după privatizare, când s-au construit 174 de nave de peste 25 de tipuri constructive.
În prezent, Șantierul Naval din Tulcea se concentrează pe creșterea capacității de andocare și lansare, dorind astfel să se adapteze cerințelor pe care piața offshore recentă le stimulează prin prezența navelor tot mai mari.

Actualitate

To Top