Fără categorie

Joc politic pe sănătatea tulcenilor

Dezbaterea legată de problemele Spitalului Județean Tulcea continuă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Tulcea respinge acuzațiile formulate de către președintele Consiliului Județean Horia Teodorescu, într-un ziar local. Redăm mai jos integral declarațiile sale:
Referitor la intervenția președintelui Horia Teodorescu, în ședința consilierilor județeni din data de 27 martie 2015 legată de funcționarea spitalului județean Tulcea facem următoarele precizări:

Pe fond, articolul dintr-un ziar on line este atât de imbecil încât avem convingerea că aprecierile nu aparțin președintelul CJ Tulcea, ci sunt emanația bahică a „celebrului” ziarist D.C., aflat într-un moment de mare frustrare. Totuși, noi vom răspunde acestor aprecieri:
1. Constatăm că într-un final președintele Consiliului Județean Horia Teodorescu recunoaște public că responsabilitatea funcționării spitalului aparține instituției pe care o conduce și nu primarului.
2. Ajutorul dat de guvern (pe care l-am apreciat la vremea respectivă) nu a fost condiționat de alte aspecte ulterioare și ca să nu dăm dovadă de ipocrizie s-a vrut și un semnal de încurajare pentru votul în alegerile prezidențiale înspre candidatul PSD. Oricum, să fie primit!
3. Tânguirea președintelui Horia Teodorescu, transformată într-o dramoletă de prost gust precum că “am cerut un ajutor de 10 miliarde de lei vechi într-un moment greu” este ridicolă și nu are nicio bază juridică în fața controlului Curții de Conturi.
4. Primăria n-a impus niciun troc, ba dimpotrivă. Fără a fi obligați de lege, am declarat că suntem dispuși să preluăm una din instituțiile care sunt finanțate de Consiliul Județean cu 15 miliarde lei vechi pe an și nu cu 10 miliarde, cât a solicitat Președintele Horia Teodorescu, rămânând astfel un disponibil de 15 miliarde la dispoziția Consiliului Județean, care puteau fi dirijați către spital.
Concluzia este că nu s-a vrut acest sprijin, ci doar să se facă un joc politic din partea conducerii Consiliului Județean, pe sănătatea tulcenilor. “

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top