Litoralul românesc

Primarul Gurgu din Ciobanu: “Să îți cumperi coșciug”. Cel amenințat, martor la un scandal cu ultraj și conducere fără premis.

Primarul comunei Ciobanu revine în atenția publică fiind implicat într-un nou incident cu iz penal, un scandal care este în plină desfășurare. De data aceasta, primarul a intervenit în sprijinul nepotului său, Mirea Marian, cunoscut în zonă cu antecedente penale. În seara zilei de marți, 5 septembrie 2017, Mirea Marian a fost oprit de către poliția de Frontieră pe drumul care face legătura între Hârșova și Ciobanu. Acesta era la volanul unui autotren care, conform martorilor, este proprietatea primarului Gurgu, de altfel fiind văzut parcat destul de des chiar în fața casei edilului.

Tras pe dreapta pentru control, Mirea Marian a fost prins că nu poseda permis de conducere pentru această categorie de autovehicule. În timp ce era dat jos din camion, nepotul primarului s-a desprins din mâna polițistului și a fugit pe câmp făcându-se nevăzut.

La aproximativ 30 de minute, la locul incidentului a apărut primarul Gurgu Tudorel, însoțit de ginerele acestuia, care are permis de conducere pentru categoria respectivă. Martorii la eveniment spun că edilul era foarte nervos, înjurând și amenințând pe toată lumea, chiar și pe polițistul de Frontieră, pe care l-a înjurat și bruscat. Mai mult decât atât, Gurgu și ginerele său au vrut să ia mașina de acolo și să plece spre Ciobanu. Într-un final, polițistul, care a solicitat ajutoare între timp, a reușit să-i oprească.

Pentru a-l scăpa pe Mirea Marian de la un nou dosar penal, Gurgu Tudorel a încercat să mintă poliția, în ciuda evidenței, că la volanul autovehiculului s-a aflat ginerele său.

La solicitarea publicației Dezvăluiri, Poliția de Frontieră a confirmat deschiderea unui dosar penal pe numele lui Mirea Marian, însă neagă faptul că polițistul de frontieră a fost bruscat și înjurat.

Martorul la incident a fost amenințat de mai multe ori

Martorul la tot acest eveniment, care a asistat și la întocmirea procesului verbal, a fost, la rândul său, amenințat de către primar și nepotul acestuia.

Amenințările cu incendierea casei sau a fermei pe care acesta o deține au început chiar din acea seară, după cum acesta susține, de față cu polițiștii care acum, se pare, nu-și mai amintesc nimic.

În zilele următoare, Mirea Marian a fost depistat de către familia martorului în zona fermei acestuia, seara, loc în care n-ar avea ce să caute. Mai mult, ne spune martorul, soția sa a fost șicanată în trafic de către Mirea, fiind nevoită să iasă de pe carosabil pentru a evita un accident. În acest caz s-a depus o plângere la Procuratură. Cu toate acestea, amenințările cu incendierea și injuriile curg zilnic la adresa omului.

Mirea Marian este un cunoscut al poliției și al instanțelor de judecată, el fiind condamnat în mai multe dosare penale, iar faptul că acum are deschis un nou dosar penal nu poate decât să-i înrăutățească situația. Mai grav este că primarul comunei Ciobanu, Gurgu Tudorel, a încercat să intervină și să denatureze cursul unei anchete a poliției.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top