Opinii

Primarul Dumitru Nicoară vine cu soluții pentru rezolvarea problemelor din Jijila

Este binecunoscut faptul că infrastructura din România este una deficitară. La fel se întâmplă și în comuna tulceană Jijila, unde în acest moment principalele necesități pentru comunitate sunt apa potabilă şi un sistem de canalizare. De aceea reprezentanții administrației locale alături de domnul primar Dumitru Nicoară au căutat soluţii pentru remedierea acestei probleme. Astfel s-au forat două puţuri de mare adâncime în localitate, unul dintre ele este deja în stare de funcţionare, iar cel de-al doilea urmează să fie echipat în cel mai scurt timp şi pus în funcţiune.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

De asemenea anul acesta primăria Jijila a iniţiat procedura legală de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări reabilitare grădiniţă comuna Jijila şi realizare conductă reţea apă potabilă. Pentru a se alinia la standardele europene membrii consiliului local au demarat procedurile legale pentru înfiinţarea unei societăţi de salubrizare, comuna Jijila făcând parte alături de alte 14 comune dintr-o asociaţie ce susține sistemul de colectare selectivă a deșeurilor.
Primăria Jijila s-a alăturat comunelor din judeţul Tulcea în vederea constituirii unei noi asociaţii pentru depunere proiect şi obţinerea finanţării şi implementării la nivelul judeţului Tulcea a sistemelor integrate de e-tax, e-payments şi e-guvernare precum şi a asigurării conexiunilor la broadband.  Totodată anul acesta a fost modernizat și sistemul public de iluminat în satele Jijila şi Garvăn.
De asemenea, anul aceste continuă implementarea proiectului privind împădurirea terenurilor degradate – Dealul Monumentului, sat Garvăn, comuna Jijila, proiect susținut cu fonduri de la Ministerul Mediului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top