Litoralul românesc

Primarul din Mircea Vodă și-a tras consilier penal

Primarul ales al comunei Mircea Vodă, George Ionașcu, a făcut primul pas spre profesionalizarea aparatului administrativ pe care o să-l conducă timp de patru ani. Așa cum prevede legea administrației publice locale, primarul are voie să-și aleagă un consilier personal, plătit din bani publici. Cu siguranță că oamenii s-ar aștepta ca acest consilier să fie un om de calitate, bogat în experiență administrativă, un bun sfătuitor, un om moral care să-l sprijine pe edil în buna conducere a primăriei. Însă, la Mircea Vodă lucrurile nu stau așa…

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Consilierul primarului, expert în atragerea de condamnări penale

George Ionașcu a ales pentru funcția de consilier personal un om care, așa cum el mărturisește, „are experiență în domeniul administrației publice și a avut calitatea de președinte al comisiei de fond funciar”. Așadar domnul Dumitru Dedu este numai bun să fie plătit din bani publici pentru următorii patru ani. Și da, dacă ne uităm pe sentința din 7 ianuarie 2014 pronunțată de Curtea de Apel Constanța, vedem că Dedu are toate atributele să fie consilierul personal al primarului din Mircea Vodă.
În primul rând, judecătorii l-au condamnat pe Dedu Dumitru (în dosarul penal nr. 5749/256/2012) la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, apoi la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Iar „competențele” în materie penală ale consilierului personal nu s-au oprit aici. Curtea de Apel l-a condamnat pe Dedu și la pedeapsa de 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și la pedeapsa de 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. Instanța a contopit pedepsele, în final aplicând inculpatului Dedu Dumitru pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare.
Dar Dumitru Dedu, fost primar al comunei Mircea Vodă este chiar și mai competent decât atât. El îl poate învăța pe actualul primar cum se pot frauda subvențiile APIA, deoarece și în acest domeniu are multa experiență. Tot judecătorii Curții de Apel Constanța au constatat această „experiență”,condamnându-l pe Dumitru Dedu ( dosar penal 4131/256/2010) în baza art.20 Cod penal raportat la art.181 alin.1 din Legea nr.78/2000 la pedeapsa principală de 1 an şi 6 luni închisoare, tot cu suspendare. În acest caz a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru falsificarea unui contract de arendare.
În ambele dosare, alături de Dedu a fost condamnată și Căluian Cristina, secretar al primăriei Mircea Vodă.

Actualul primar, probleme cu legea în campania pentru Dedu

Ca să înțelegem mai bine de ce primarul comunei Mircea Vodă s-a simțit obligat să-i ofere un loc de muncă lui Dumitru Dedu, trebuie să mergem în urmă cu patru ani când, în campania electorală 2012, Dedu candida la funcția de primar al comunei pe care a și câștigat-o. În campanie a fost ajutat printre alții chiar de George Ionașcu. Și patima cu care l-a ajutat a fost atât de mare, încât George s-a procopsit cu un dosar penal pentru fraudă la legea electorală.
Concret, parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia l-a trimis pe Ionașcu George în judecată pentru mită electorală. Însă instanța, conform vechiului cod penal, a luat împotriva acestuia doar măsura amendării pentru această infracțiune.
Așadar, nu putem spune decât că Mircea Vodă este o comună constănțeană ajunsă pe “mâini bune”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top