Opinii

Primarul din Kogălniceanu, Ancuţa Belu, respinge decizia ANI: Mergem în instanță

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu și alți 13 aleşi locali (patru primari, doi viceprimari, un consilier judeţean, patru consilieri locali şi doi foşti consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

ANI a considerat că primarul Ancuța Belu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 7 februarie 2013, pentru că a deţinut, în același timp cu funcţia de primar, şi pe aceea de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL. De asemenea, potrivit ANI, în perioada 8 august 2012 – 4 februarie 2013, primarul Ancuţa Belu a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi f) din Legea nr. 161/2003.
Pusă în fața acestor „acuzații”, primarul Belu a declarat jurnaliștilor: „Este de datoria ANI să facă aceste constatări şi este dreptul nostru de a contesta atunci când ne considerăm într-o situaţie nedreaptă. Imediat cum am aflat, am contactat avocatul şi am decis că vom contesta decizia ANI. Potrivit inspectorilor de integritate, am fost găsită incompatibilă pentru că am ocupat şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL. Dar, aşa cum se poate verifica, am ocupat această funcţie mai puţin decât prevede Legea ANI. În egală măsură, nu înţeleg de ce ANI consideră că au fost încălcate dispoziţiile legale pentru că am deţinut funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic «Mihail Kogălniceanu», din moment ce, potrivit prevederilor articolului 21 din OUG nr. 49/2014 privind modificările şi completările la Legea Educaţiei, primarul poate face parte din aceste structuri. Consiliul de Administraţie al liceului este compus din 13 membri, caz în care, dintre aceştia, şase sunt cadre didactice, sunt câte trei reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai părinţilor şi poate fi chiar şi primarul sau un reprezentant al primarului“.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top