Opinii

Primarul din Băneasa acuză PSD că se implică în treburile liceului din localitate

„Concursul pentru postul de contabil şef a fost organizat cu încălcarea legii” 

Primarul oraşului Băneasa, Ion Marin, acuză implicarea PSD în organizarea examenului pentru ocuparea funcţiei de contabil şef al liceului din localitate.
Conform declaraţiilor primarului, concursul organizat de conducerea liceului a fost în afara legii:
„La concurs au participat doi candidaţi, Vasilică Ivaşcu şi Gabriel Epuran. Dacă primul este membru al Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi are şi experienţă, îndeplinind funcţia de contabil al şcolii din satul Făurei, cel de-al doilea nu îndeplineşte criteriile impuse de lege şi nu ar fi trebuit admis la concurs.

Mai mult decât atât, directorul liceului a refuzat ca din comisia de examinare să facă parte un reprezentant al Primăriei Băneasa, deşi noi suntem ordonatori principali de credite ai liceului. I-am cerut înainte de examen directorului Rădoi ca din comisie să facă parte un reprezentat al primăriei şi m-a refuzat categoric. În aceste condiţii, am toate motivele să suspectez că Epuran a câştigat prin fraudă şi vreau ca acest examen să fie reluat. Toate aceste lucruri au o componentă politică, căci directorul liceului a fost impus pe această poziţie de către inspectorul şcolar Petrică Miu, care este şi preşedinte al PSD Băneasa”.
În septembrie 2014, un scandal similar izbucnea în satul Făurei. Atunci primarul atrăgea atenţia că directorul școlii generale, Orhan Osman, a fost schimbat din funcție cu puţin timp înainte de începerea anului școlar, deși cu doar o lună în urmă primise calificativul „foarte bine” la o evaluare a Inspectoratului Şcolar Judeţean!
„Ca primar, am colaborat foarte bine cu directorul Orhan. Trebuie să ținem cont de faptul că postul de director al școlii din Făurei este unul foarte greu, căci locuitorii din satul despre care vorbim se confruntă cu numeroase probleme sociale. Fostul director Orhan, fiind chiar din Făurei, îi aduna pe copii și îi ducea la școală, reușind astfel să aibă prezență la cursuri de sută la sută”, ne-a declarat primarul Marin Ion.
Şi în cazul Făurei, spune primarul, a fost încălcată legea, căci noul director, Ferian Palade, nu ar fi îndeplinit niciuna dintre cele trei condiţii pentru a conduce o şcoală: să fie titular, să aibă gradul didactic doi și să fie înscris în Registrul național al experților în managementul educațional.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top