Opinii

Primarul de Peștera, Valentin Vrabie, a ridicat geamia de la Izvoru Mare

În localitatea Izvoru Mare, comuna Peștera, a avut loc o premieră: primarul Valentin Vrabie este primul ctitor creștin al unui lăcaș de cult musulman, respectiv al geamiei Mamut Kuyusu. Inaugurarea geamiei s-a desfășurat în prezența autorităților locale, a Președintelui Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a Consulului General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan, a Muftiului Muurat Iusuf precum și a numeroși credincioși.

Imamul Arslan Ozgun este cel care s-a implicat activ în reconstruirea de la temelii a vechii geamii ce datează din anul 1866, reconstruire care, însă, nu ar fi fost posibilă fără implicarea financiară a primăriei Peștera. Geamia are o suprafață de peste 140 de metri pătrați și o înălțime de 25 de metri, iar în curtea lăcașului se află mormântul unui veteran de război decedat în 1916, în timpul Primului Război Mondial. Primarul independent al comunei Peștera, Valentin Vrabie, a subliniat necesitatea respectului reciproc dintre comunitățile creștină și musulmană, invocând imperativul dragostei și bunei înțelegeri propovăduite de Biblie și de Coran.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top