Ancheta

Primarul cu ML și ceas de aur, executat silit de bancă!

Deși are o vârstă respectabilă, Gheorghe Frigioi, primarul comunei constănțene Crucea, poate fi considerat unul dintre cei mai pedanți edili din Dobrogea. Mereu atent la imaginea sa, Frigioi poartă haine și accesorii scumpe, dacă e posibil cu eticheta în exterior. La capitolul accesorii putem trece și mașinile scumpe marca Mercedes (deține în prezent un ML din 2015 și un E-Class din 2008), alături de o colecție de ceasuri exclusiviste, precum Rolex sau Ulysse Nardin.

Conform declarației de avere din 2018, primarul Frigioi locuiește într-o casă de 210 mp, situată în comuna Crucea și deține și un apartament de 47 mp la Constanța, precum și 19,5 hectare teren arabil, tot la Crucea.
Același document ne arată că primarul are datorii la două bănci, în valoare totală de 150.000 lei (dintre care 60.000 lei la BRD, credit luat în 2015, scadent în 2020). Se pare că domnul primar a uitat sau nu a mai avut bani să plătească de ceva vreme acest credit către BRD și a ajuns în procedură de executare silită, așa cum o arată fotografia de mai jos.

Conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, la Judecătoria Hârșova se află pe rol un dosar în care BRD a delegat Biroul executorului judecătoresc Bogdan Ionică să recupereze prejudiciul de la soții Frigioi.
Trecând peste faptul că toate obicieiurile de consum extravangante costă (mașini, ceasuri, factura de curent pentru o casă de 210 mp încălzită cu energie electrică, ce ar ajunge, conform unor surse, la 1000 euro lunar), se pare că primarul Frigioi își ajută cu bani fiica. Informațiile din Declarația de avere a Ralucăi Sorescu (fostă Frigoi) ne arată că fata primarului (Inspector principal la Consiliul Județean Constanța), împreună cu soțul ei (ofițer de poliție), datorează la rândul lor sume mari către bănci, aproximativ 250.000 euro!


S-ar putea ca o parte din această sumă să fi fost folosită de Raluca la achiziționarea, în 2014, a unei combine New Holland (sursele noastre spun că a costat aproximativ 150.000 euro). Combina dispare din declarația de avere din 2018, fără să apară și suma obținută din eventuala ei vânzare, ceea ce ne face să ne gândim la eventuale cauze paranormale.
În final, încercăm un arc peste timp și vă oferim o fotografie „vintage” din anul 2010, în care Gheorghe Frigoi nu era nici pe departe atât de pedant ca în prezent, lângă una mai actuală, putându-se observa altfel evoluția vestimentară a primarului nostru. Sau poate că aceea era costumația de impresionat procurorii, căci a fost surprinsă cu ocazia primei vizite la DNA a lui Frigioi, în dosarul Geotop-Nicușor Constantinescu.

(foto stânga-Ziua de Constanța)

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top