Actualitate

Primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, în sprijinul credincioșilor ortodocși în noaptea de Înviere

Ordonanțele militare îngrădesc posibilitatea credincioșilor de a participa anul acesta la slujbele religioase din Săptămâna Patimilor și, mai ales, la slujba de Înviere.

De aceea, Reșit Taner, primarul comunei Tuzla (județul Constanța), a decis să se implice și să acorde „o atenție deosebită în perioada următoare felului în care vor fi organizate toate activitățile laice și religioase în rândul comunității, astfel încât locuitorii să nu resimtă prea acut restricțiile impuse de distanțarea socială cauzată de pandemia de COVID-19”, spun reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Cum Sărbătorile Pascale se apropie, primarul a luat legătura cu preoții din comuna Tuzla și în urma consultărilor cu aceștia s-a luat decizia ca în seara de Înviere, după miezul nopții, clericii să pornească pe străzile comunei și să împartă lumină tuturor credincioșilor creștini.

În acest fel, oamenii vor avea toți posibilitatea de a se bucura de Lumina Învierii luată direct de la preot și de a se ruga în siguranță.

Și la nivelul celorlalte localități unde membri ai comunității noastre dețin funcții în cadrul administrațiilor publice, aceștia se implică în vederea unei cât mai bune organizări a activităților prilejuite de sărbătoare Paștelui.

Comunitatea tătară este alături de prietenii creștini și își manifestă speranța că vom depăși cu bine, cât mai curând, această perioadă grea pe care o traversăm”, spun cei de la UDTTMR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top