Actualitate

Primarul comunei Pantelimon, întâlnire cu cetățenii din fiecare sat

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon, județul Constanța, a inițiat la începutul anului 2023 o serie de întâlniri cu oamenii din fiecare sat aparținător comunei. Întâlnirile au avut loc în satele respective, iar localnicii au putut să-i spună edilului problemele, nevoile și ceea ce așteaptă ei de la administrația publică locală.

Prima întâlnirea a avut loc în satul Runcu. Aici au fost identificate problemele urgente ale satului, ce are primăria de făcut pe termen scurt, dar și în viitorul apropiat.

„Ce avem de făcut? în primul rând să fim mult mai atenți cu igiena și întreținerea locurilor de agrement pe care le avem în sat (parcul, terenul de fotbal), să existe o colaborare constantă și de încredere cu autoritățile locale și, de ce nu, să încercăm să fim mai buni cu noi și cu semenii noștri”, spune Costel Armășescu.

Concret, în Runcu, obiectivele foarte importante pe care administrația trebuie să le încheie sunt căminul cultural și rețeaua de canalizare, obiective pentru care se depun eforturi susținute.

„Am observat cu satisfacție că antenele pentru semnal de la DIGI sunt aproape gata. Vom avea semnal și internet mai bun și, de asemenea, am găsit mulți oameni optimiști, lucru care m-a bucurat și m-a convins că, totuși, se poate să privim cu speranța in viitor”, concluzionează primarul după întâlnirea de la Runcu.

În satele Nistorești și Călugăreni, Costel Armășeșcu a aflat problemele noi ale oamenilor și i s-au confirmat cele despre care administrația locală știa deja. Aici drumurile sunt asfaltate, iluminatul stradal funcționează bine și eficient și se lucrează la instalarea unor antene care să îmbunătățească semnalul pentru telefonia mobilă și internet.

„ Mai sunt multe de făcut: de construit un parc în satul Nistorești, de asfaltat încă trei străzi (ultimele), de renovat Căminul Cultural din Nistorești, de terminat canalizarea. Cu răbdare, implicare și multă muncă se vor rezolva toate. Despre Călugăreni pot spune că este satul unde liniștea este la ea acasă. Cu adevărat veșnicia s-a născut la sat”, adaugă primarul.

A venit și rândul întâlnirii cu oamenii din satul Pantelimon de Jos, întâlnire ce a avut loc la Căminul Cultural. „Au fost prezent și câțiva bătrâni…m-am bucurat mult. Ei sunt legătura noastră cu trecutul. Dar au fost și tineri…prezentul și viitorul. Satul este destul de mic, dar sunt oameni harnici, se ocupă cu creșterea animalelor și cu agricultura. Sunt și unii mai necăjiți, dar fiecare se zbate să-și întrețină familia”.

 Printre problemele care i-au fost semnalate primarului și care trebuie rezolvate se numără igienizarea satului, înființarea unui parc și finalizarea lucrărilor la canalizare.

„Este mare nevoie de investitori care sa creeze locuri de muncă, de accesarea unor programe pe fonduri europene pe profil agricol dar și NON agricol”, spune Costel Armășescu.

Și în satul reședință de comună, Pantelimon de Sus, unde este sediul Primăriei, chiar dacă edilul este mereu în localitate a trecut în revistă câteva lucrări care se execută în acest moment: se renovează farmacia pentru a fi redeschisă și se igienizează curtea școlii.

După aceste zile în care a luat pulsul fiecărui sat din comună, în care a stat de vorbă cu oamenii și le-a aflat problemele, Costel Armășescu concluzionează că mai sunt multe de făcut în Pantelimon. „Proiecte, cadastre sistematice, diverse servicii pentru populație! Dacă există dragoste și atașament pentru comuna în care trăim, dacă există implicare, muncă stăruitoare, multă comunicare cu informare direct de la sursă, încredere, sunt convins că putem să ne facem un trai decent și o viața mai  bună”, spune primarul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top