Opinii

Primarul Babadagului, Georgian Caraman, la momentul bilanțului

Georgian Caraman este la al doilea mandat de primar al orașului Babadag. Așadar, are o experiență de cinci ani în fruntea administrației publice locale. Este, de asemenea, unul dintre puținii edili dobrogeni care au optat pentru o comunicare cât mai deschisă cu locuitorii. În dese rânduri, primarul Caraman a prezentat public stadiul de derulare ale diferitelor proiecte, dar și noile intenții ale primăriei Babadag de a moderniza orașul.

După un an de la începerea celui de-al doilea mandat de primar, dacă ar fi să realizăm un scurt bilanț al lucrurilor ce s-au realizat în Babadag, ar trebui să începem cu finalizarea construirii blocului ANL (30 de apartamente). Sunt primele locuințe construite după 27 de ani în acest oraș, iar Georgian Caraman și-ar dori ca în perioada următoare să înceapă alte noi proiecte având același scop. În acest sens, administrația locală a identificat și zona unde s-ar putea ridica alte locuințe, este vorba de terenul pe care era vechea sală de sport, dar și locul unde este salonul de nunți. În ultimele zile ale anului 2016, administrația condusă de Georgian Caraman a depus nu mai puțin de trei proiecte ANL (Agenția Națională pentru Locuințe) pentru construirea de locuințe de serviciu, locuințe pentru tineri destinate închirierii și locuințe pentru tineri destinate închirierii exclusiv pentru tinerii specialiști din domeniul învățământului și sănătății. Fiecare proiect presupune construirea a câte 16 apartamente.
Un alt proiect finalizat în primul an de mandat2016/2017 este cel al finalizării lucrărilor la clădirea grădiniței din cartierul ,,Veterani”, lucrări complete de renovare interioară, centrală termică proprie, izolație termică, tâmplărie PVC plus geamuri termopan, tencuieli exterioare. Atât această unitate școlară, cât și grădinița cu program prelungit beneficiază de centrale termice proprii care vor asigura confortul termic pe timp de iarnă copiilor.
Tot după 27 de ani, un alt proiect a demarat în premieră în Babadag. Ne referim aici la pietruirea a 11 străzi ( foste ulițe), un prim pas în vederea asfaltării lor. ”Este o măsură de compromis, temporară, dar trebuie să ne gândim cât de greu se obțin fondurile pentru rețelele de apă, canalizare și apoi asfalt. Am înlăturat deocamdată praful și noroiul de pe aceste străduțe”, a declarat primarul Georgian Caraman.
Reabilitarea și modernizarea zonei centrale a orașului a fost o altă prioritate din primul an al noului mandat de primar. Astfel, s-a trecut la refacerea aleilor din parc prin pavarea cu dale, instalarea de bănci noi, coșuri de gunoi, dar și amenajarea unui mini Aqua Parc și a unui loc de joacă pentru copii. ”Pentru 2018 lăsăm refacerea totală a gardului și achiziționarea pompei pentru irigarea spațiilor verzi având ca sursă de apă izvoarele captate din subteran. Rețeaua de irigare este deja realizată anterior”, spune Georgian Caraman.

Și la sediul primăriei de pe strada Cabanei, unde se află și garajul pentru autoturismele și utilajele instituției, s-au efectuat lucrări de betonare a curții interioare. De asemenea, sunt în plină desfășurare lucrările la complexul sportiv ,,Nelu Stănescu”, unde se amenajează vestiarul pentru echipele de copii (cu sală de ședințe tehnice, baie și grup sanitar propriu) și se execută schimbarea acoperișului de la parcarea interioară. La sala de sport din complex s-a schimbat tâmplăria veche (uși și geamuri), s-au înlocuit geamurile sparte, se reabilitează toate vestiarele și grupurile sanitare și s-a recompartimentat spațiul interior prin crearea unei săli mari destinată clubului de karate și care va face rolul și de secție de votare deoarece salonul de nunți urmează să fie demolat. La exterior, se vor monta aparatele de fitness (deja achiziționate) atât în spațiul amenajat anterior (pentru bărbați) cât și în alt spațiu care se va amenaja pentru doamne și domnișoare. Se vor amplasa bănci noi și coșuri de gunoi.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top