Politic

Primăriile din Constanța pot economisi bani prin accesarea Fondului de Modernizare pentru îmbunătățirea eficienței energetice, anunță președintele PNL Constanța

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, anunță că autoritățile locale din Constanța pot economisi bani prin accesarea Fondului de Modernizare pentru a-și îmbunătăți eficiența energetică. Ministerul Energiei a organizat o întâlnire la Prefectura din Constanța, unde secretarul de stat George Niculescu a discutat despre oportunitățile de finanțare disponibile pentru unitățile administrativ teritoriale în domeniul energetic.

„Primăriile din județul Constanța au posibilitatea de a eficientiza costurile de energie, accesând sursele de finanțare disponibile prin Fondul de Modernizare, program derulat de Guvernul României.
La sediul Prefecturii județului Constanța, delegația din partea Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George Niculescu, a prezentat oportunitățile de finanțare în domeniul energiei, pentru unitățile administrativ teritoriale.
Liniile de finanțare au un buget de peste un miliard de euro și se referă la proiecte pentru producția de energie electrică din surse regenerabile, stocarea energiei electrice, cogenerarea de înaltă eficiență, precum și modernizarea rețelelor de termoficare.
Astfel de inițiative, precum acesta al Ministerului Energiei, care vin în sprijinul autorităților locale sunt extrem de bine venite, pentru că încurajează accesare fondurilor europene. Aceste oportunități de finanțare sunt investiții pe termen lung care vor echilibra cheltuielile primăriilor pentru facturile la energie, dar în același timp, aceste investiții vor fi și o sursă suplimentară de venit pentru bugetele locale.
Țin să reamintesc faptul că Primăria Municipiului Constanța a semnat primul contract de finanțare la nivel național pentru construirea noului CET, proiect prin care se va putea accesa suma de 86 milioane de euro din fondurile PNRR pentru implementare”, a declarat Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top