Ştiri

Primarii sunt invitați să contribuie la prevenirea efectelor iernii. Inițiativa aparține consilierilor județeni Bogdan Bola și Stelian Gima

Bogdan Bola și Stelian Gima, consilieri județeni din partea PNL, au lansat un nou proiect care ar trebui să vină în sprijinul administrațiilor locale pe timpul iernii. Cei doi consilieri au plecat de la problemele concrete cu care localitățile se confruntă în momentul în care viscolul și zăpada pun stăpânire peste localități. De aceea, în calitatea lor de membrii în Comisia Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență din cadrul Consiliului Județean Constanța, doresc să-i ajute pe edili.

„Din discuțiile purtate până în acest moment, rezultă că majoritatea intervențiilor echipelor de la ENEL la rețelele de tensiune medie și joasă (iluminat stradal și iluminatul locuințelor) au fost făcute la solicitările cetățenilor și nu a administrațiilor locale. Acest fapt a condus, în majoritatea cazurilor, la efectuarea de lucrări de reparații și nu la schimbarea/modernizarea echipamentelor de distribuire a energiei electrice.
Având în vedere aceste date statistice, previziunile meteo pentru această iarnă dar și istoricul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, dorim să facem tot posibilul să-i sprijinim pe primari în prevenirea situațiilor grave cu care s-ar putea confrunta localitățile și cetățenii lor”, spun inițiatorii proiectului.
Concret, cei doi consilieri vor centraliza datele pe care le solicită primarilor pentru a le înainta conducerii Consiliului Județean și conducerii ENEL Dobrogea.
„Considerăm că doar prin acțiuni comune putem schimba în bine viața locuitorilor județului nostru și îi putem scuti de evenimente neplăcute în iarna care vine și în cele viitoare”, mai spun Bogdan Bola și Stelian Gima.
Datele solicitate de la primari:
– există în comunitatea pe care o conduceți probleme cu tensiunea mică a rețelelor electrice, fluctuații sau întreruperi dese ale curentului electric?
– sunt necesare posturi de transformare electrică noi? Aici ne referim la înlocuirea celor foarte vechi sau la posturi de transformare adiționale.
– rețelele de curent electric sunt modernizate și izolate?
– în anii anteriori (cel puțin trei ani) au existat probleme ale rețelelor de curent electric medii sau joase?
Menționăm că orice detaliere a locației unde au apărut problemele va ajuta mult (ex. satul unde a apărut problema, cartierul sau strada/străzile).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top