Actualitate

Primăria Văcăreni vine în sprijinul persoanelor vulnerabile

În comuna Văcăreni sunt în prezent 32 de persoane aflate în izolare. E vorba de 9 cetățeni întorși din străinătate, împreună cu familiile lor.

Primăria a identificat în primă fază, prin departamentul de asistență socială, persoanele de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de venit. În urma discuțiilor cu medicul de familie, s-a stabilit ca persoanelor care nu se pot deplasa, primăria să le asigure transportul la și de la cabinetul medical și farmacie, pentru eliberarea rețetelor medicale și procurării de medicamente. Totodată, Primăria Văcăreni facilitează aprovizionarea persoanelor cu produse alimentare de strictă necesitate.

Primăria vine în sprijinul cetățenilor și prin oferirea de modele de adeverințe de angajator și declarații pe propria răspundere, obligatorii pentru deplasare în această perioadă.

În general oamenii au înțeles că trebuie să supună regulilor și că trebuie să fim uniți, pentru a depăși această perioadă dificilă. La fel și comercianții din localitate și mă refer aici la magazinele alimentare, care sunt bine aprovizionate, chiar azi am făcut o verificare în acest sens.

Fac un apel către cetățeni să stea în casă sau în gospodărie (a venit primăvara și e de muncă în curte, nu se pot plictisi), să respecte măsurile stabilite, inclusiv cele ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență și să nu evite să ne ceară sprijinul atunci când au nevoie.

De asemenea, îi rog pe cetățeni să se informeze doar din surse oficiale, nicidecum din surse neautorizate”, a transmis primarul comunei Văcăreni, Ștefan Stoica, pentru ziarul Dezvăluiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top