Opinii

Primăria Tulcea răspunde acuzaţiilor: Drapelul nu este un moft, ci un simbol al identităţii şi solidarităţii naționale

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost acuzat că ar cheltui banii publici pentru un catarg pe care urmează să fie arborat drapelul României. De asemenea, persoane din PSD au acreditat ideea că fruntașii PNL s-ar preocupa prea mult de soarta fotbalului (în contextul alegerilor pentru conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal), în detrimentul unor probleme mai importante.

Un articol de Dezvăluiri de Tulcea

Pentru a lămuri această situaţie, am cerut un punct de vedere de la purtătorul de cuvânt al Primăriei. Iată ce răspuns am primit: „Ridicarea drapelului național, în special în zona de graniță, nu este, așa cum cred anumite persoane, un moft, ci un gest de respect și de afirmare a solidarității statale și a mândriei de a fi cetățean român. Ne pare rău pentru cei cărora le este greu să accepte că investițiile se fac și în simboluri, Drapelul Național fiind cel mai puternic dintre ele, simboluri atât de necesare sentimentului de apartenență și identitate națională a oricărui cetățean. Pe de altă parte, se pare că reprezentanţii PSD folosesc un dublu limbaj, căci în campanie se lăudau că sunt mândri că sunt români. Am putea să ne amintim că au existat tot felul de cârcotași care s-au opus montării literelor luminoase cu numele orașului, amplasate la Monument. Timpul a demonstrat că inițiativa primarului a fost inspirată, apreciată atât de localnici cât și de turiști, literele cu numele orașului, de la monument, devenind o adevărată emblemă a Tulcei. Suntem convinși că la fel va fi și cu drapelul în discuție. În ceea ce priveşte interesul pentru fotbal, primarul municipiului Tulcea, ca orice bărbat, este interesat de sport în general, de fotbal în special și, desigur, de destinul acestei discipline sportive în județul nostru. De aici, însă, până la a-l acuza pe primar că s-ar fi implicat în alegerile pentru şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) este cale lungă. Acest lucru s-a văzut la alegerile propriu-zise, unde primarul Hogea nu a fost prezent, pentru a nu se specula că ar încerca să influenţeze rezultatul„. 

Teodorescu a participat la alegerea PSD-istului Badea la șefia AJF (foto)

Trebuie menţionat că la alegerile pentru AJF Tulcea a fost prezent Horia Teodorescu, iar rezultatul a fost în favoarea celui susţinut de şeful Consiliului Judeţean, Petre Badea. Acesta din urmă, care îndeplineşte şi funcţia de consilier judeţean, este unul dintre traseiştii politici care au profitat de Hotărârea de Guvern care a încurajat migraţia politică şi a dezertat de la PNL în favoarea PSD.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top