Actualitate

Primăria Sarichioi oferă tablete și internet gratuit pentru toți elevii comunei

Decizia Ministerului Educației de a continua școala prin susținerea de cursuri on line a determinat administrația publică a comunei Sarichioi să ia măsuri menite să-i sprijine pe elevi. Concret, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care toți elevii comunei, care frecventează Școala Gimnazială Sarichioi, vor primi tablete și acces gratuit la internet.

„Măsura a fost luată în urma situației prezentate de conducerea Școlii Gimnaziale. Vom achiziționa în aceasta săptămână tabletele necesare desfășurării orelor și activităților on line. Tabletele și accesul la internet vor fi asigurate de Școala Sarichioi, iar fondurile necesare vin de Consiliul Local Sarichioi. Livrarea tabletelor se va face la finalul acestei săptămâni”, spun reprezentanții primăriei.

Pentru a clarifica toate detaliile, administrația publică face cunoscut faptul că Școala Gimnazială Sarichioi este denumirea oficială cu care funcționează instituția școlară din comuna Sarichioi, aceasta cuprinde toate școlile din localitățile comunei. „Astfel, toți elevii Școlii Gimnaziale Sarichioi, din toate localitățile, vor beneficia de aceste servicii: tableta și Internet”, precizează primăria.

Administrația locală arată că a făcut acest efort financiar deoarece îi „pasă de educație, îi pasă de copii, fără nicio diferențiere între ei”.

Tot în această perioadă, primăria Sarichioi a fost alături de locuitorii comunei sprijinindu-i cu măști medicale pentru protejarea feței. Măsura este binevenită pentru protecție oamenilor în contextul epidemiologic actual.

Distribuirea măștilor a fost făcută de către voluntari. Fiecare persoană cu vârsta de peste 16 ani a primit 3 măști, 2 măști au primit persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 ani și 16 ani, copiii urmând să primească măști de protecție atunci când vă începe școala.

Locuitorii comunei care nu au primit măștile în timpul distribuirii, pot contacta primăria pentru a sesiza acest lucru.

Actualitate

To Top