Actualitate

Primăria Negru Vodă s-a alăturat campaniei „Orașe Curate”

Primăria orașului Negru Vodă, județul Constanța, alături de Vastum Eco și Ecotic au derulat, timp de patru zile, campania „Orașe Curate”. În cadrul evenimentului, locuitorii orașului au fost invitați să aducă de acasă deșeurile electrice și să le predea unui centru de colectare amenajat lângă sediul primăriei. Astfel, negru Vodă se alătură altor orașe din România care dau dovadă că le pasă de mediul înconjurător.

Campania urmărește informarea și conștientizarea locuitorilor privind importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor electrice provenite din gospodării particulare. Obiectivul primordial al Campaniei îl  constituie dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor față de mediul înconjurător. Campania de conștientizare include, pe lângă latura informativ-educativă, și o componentă practică, aceea de predare a deșeurilor electrice provenite din gospodării particulare și recompensarea Participanților la predarea deșeurilor electrice în Locația Campaniei

Scopul campaniei „Orașe Curate” este informarea cetățenilor despre importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori dar și colectarea propriu-zisă a acestor tipuri de deșeuri, în mediul rural și urban.

„Importanța colectării separate ne-a încurajat să organizăm astfel de campanii pentru a fi mai aproape de oameni și de a le arăta: cum este bine sa procedam, ce se întâmplă cu deșeul predat, cum ajutăm astfel la protecția mediului”, spun organizatorii.

Mecanismul acestor campanii este unul în favoarea cetățeanului și a mediului. Persoanele care predau fie primesc un premiu instant, fie un voucher la predarea unei cantități de deșeuri și posibilitatea de participare la tombola cu premii. De cealaltă parte, mediul înconjurător nu mai are de suferit de pe urma deșeurilor aruncate necorespunzător, scurgerea substanțelor periculoase/toxice în natură și implicit pierderea materiilor prime importante care pot fi refolosite în producerea altor echipamente noi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top