Actualitate

Primăria Mircea Vodă, proiect de consolidare a Centrului de Consiliere

Primăria comunei Mircea Vodă, județul Constanța a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale proiectul privind consolidarea și reabilitarea termică moderată a Centrului de Consiliere din localitatea reședință de comună.

Solicitarea fondurilor s-a făcut în cadrul Planului Național de redresare și Reziliență PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B1 Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice.

„Proiectul are ca scop reabilitarea clădirii Centru Consiliere prin crearea unor spații moderne pentru desfășurarea activităților în domeniul asistenței sociale. Clădirea a fost construită în anul 1971, se află în stadiu avansat de degradare, fiind improprie pentru desfășurarea de activități. În urma expertizei tehnice, s-a decis și consolidarea clădirii având în vedere că aceasta se încadrează în clasa II de risc seismic”, spune primarul George Ionașcu.

Consolidarea clădirii se va realiza prin efectuarea de subzidiri cu beton armat la nivelul fundațiilor, tratarea crăpăturilor și fisurilor din zidărie cu rășini epoxidice, desfacerea învelitorii, a șarpantei, a planșeului din lemn existent în vederea refacerii acestuia.

În ceea ce privește reabilitarea termică moderată, recomandarea auditorului energetic se îndreaptă către anveloparea clădirii și dotarea ei cu o instalație bazată pe o pompă de căldură, care va acoperi întregul necesar pentru încălzire și preparare apă caldă menajeră.

De asemenea, se va reface și sistemul de iluminat și va fi bazat pe lămpi cu LED și vor fi montate 25 de panouri fotovoltaice pe acoperiș.

Proiectul prevede măsuri de intervenție care duc la reducerea consumului anual de energie pentru încălzire cu aproximativ 82%, reducerea consumului de energie primară cu aproximativ 48%, dar și reducerea nivelului de CO2.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt locuitorii comunei Mircea Vodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top