Actualitate

Primăria Lipnița, investiții în punctul de trecere a frontierei de la Carvăn

După inaugurarea punctului de trecere a frontierei Lipnița-Kainardja de la Carvăn, din toamna anului trecut, urmează o serie de dotări și modernizări conforme cu proiectul transfrontalier și cu cerințele europene pentru un astfel de obiectiv.
În acest sens, Guvernul României a aprobat solicitarea Poliției de Frontieră-Garda de Coastă de a trece în proprietatea publică a comunei Lipnița un teren în suprafață de 6.818 mp. Terenul este situat în vecinătatea pichetului de grăniceri și aici se vor realiza mai multe investiții.

Conform primarului comunei Lipnița, Florin Crăciun, intrarea în proprietatea comunei a acestui teren era necesară pentru demararea unui proiect de modernizare și dotare a punctului de frontieră. Concret, aici se vor realiza o bretea pentru investigarea mijloacelor de transport care tranzitează punctul de trecere a frontierei, o rampă pe care vor fi ridicate vehiculele și niște containere, pentru cei care urmează să fie reținuți temporar, când situațiile o vor impune.

„Știam de aceste lucrări care trebuie să fie efectuate și așteptam doar transferul terenului. Trebuie un proiect, dar aveam nevoie să facem dovada proprietății terenului. Se va implica și Consiliul Județean Constanța deoarece suntem co-parteneri în proiectul transfrontalier”, spune primarul Florin Crăciun.
La ora aceasta, punctul de trecere a frontierei Lipnița-Kainardja este funcțional conform Hotărârii Guvernului din anul 2017. Programul de lucru este 8.00-20.00, zilnic, pentru mașini cu o greutate de până în 3,5 tone.

„Vă pot spune că în perioada estivală chiar s-au înregistrat zile în care era coadă acolo. Date concrete se pot pune la dispoziție cât de curând. Au fost dirijați mulți turiști de la Silistra către breteaua aceasta pentru că acolo erau blocați de tiruri”, mai spune primarul comunei Lipnița. 
P.T.F. Lipniţa (România) – Kainardja (Republica Bulgaria) se află situat în comuna Lipniţa, jud. Constanta şi are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Kainardja. El funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top