Actualitate

Primăria Frecăței, uși deschise pentru elevii din comună. „Școala Altfel” a ajuns în biroul edilului

Cum arată biroul unui primar? Ce face el și care sunt atribuțiile lui? Ce reprezintă tricolorul pe care-l poartă la piept la anumite evenimente? Ce departamente are o primărie? Sunt numai câteva întrebări la care elevii comunei Frecăței au putut afla răspunsuri chiar de la sursă.

Proiectul Școala Altfel presupune ca elevii să iasă din mediul școlar clasic și să interacționeze cu alte instituții sau locuri. Un astfel de loc a fost Primăria Frecăței, județul Tulcea.

Astfel, administrația locală i-a primit pe elevii care au putut vedea la fața locului modul în care se conduce o comună, cum se iau decizii care, până la urmă, îi privesc și pe ei și pe familiile lor.

Gazda elevilor a fost chiar primarul Marian Naiman, cel care și-a deschis biroul pentru tinerii care, pe rând, au „testat” fotoliul de edil.

Astfel copiii au putut afla că primarul îndeplinește o funcţie de autoritate publică, el asigură respectarea drepturilor și libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum și punerea în aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a hotărârilor și ordonanţelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local; dispune măsurile necesare și acordă sprijin pentru aplicarea ordinelor și instrucţiunilor cu caracter normativ ale miniștrilor, ale celorlalți conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, ale prefectului, precum și a hotărârilor consiliului judeţean, în condiţiile legii.

De asemenea, elevii au putut afla că semnul distinctiv al primarului este o eșarfă în culorile drapelului național al României, adică exact eșarfa cu care Marian Naiman i-a întâmpinat. Conform legii, eșarfa este purtată, în mod obligatoriu, la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor, iar modelul ei se stabilește prin hotărâre a Guvernului.

„Primăria copiilor”, a concluzionat primarul comunei Frecăței vizita elevilor curioși să vadă cum funcționează o administrație locală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top