Actualitate

Primăria Cumpăna, apel către locuitori: Doar muncind împreună, vom avea o comună curată

Administrația publică a comunei Cumpăna (județul Constanța) a derulat în luna iulie o campanie de conștientizare a populației cu privire la îndatoririle pe care le au pentru păstrarea unui mediu curat.

„Dragi locuitori de bună credință, fiecare, în gospodăria proprie, vă luptați zilnic pentru curățenia, nu doar în interiorul locuinței, cat și pe terenul proprietate împrejmuit, pe care îl dețineți. Din păcate, în această perioadă, după ploile abundente din luna iunie, vegetația s-a dezvoltat foarte rapid, acoperind toate terenurile, atât din domeniul public, cât și privat”, se arată în mesajul primăriei.

Din această cauză, administrația publică a comunei Cumpăna a lansat mai multe apeluri către locuitori pentru tăierea vegetației.

„Revenim cu apelul de a vă curăța terenurile proprietate, pentru nu a fi obligați să emitem sancțiuni conform HCL nr. 62/28.04.2021 privind gospodărirea și salubrizarea localității Cumpăna. Aceasta (vegetația n.red.) creează disconfort vecinilor, ba chiar un real pericol pentru copii, în câmpurile de vegetație crescând animale și insecte periculoase”, spun reprezentanții primăriei.

De asemenea, administrația arată că angajații societății de salubrizare ai comunei, cu utilajele din dotare, nu reușesc să facă față singuri pentru menținerea curățeniei, de aceea este foarte important ca fiecare proprietar să-și întrețină spațiile ce-i aparțin.

Primăria a prezentat și o serie de exemple concrete de tăiere a vegetației pe arterele principale, cât și în perimetrul instituțiilor publice (creșă, grădinițe, școală, centrul socio-medical, centrul socio-educativ, after school, săli de sport, cimitire, locuri de joacă, spatiile verzi dintre blocuri, parcul de 5 hectare și altele).

În urma unor întâlniri cu locuitorii comunei, reprezentanților primăriei Cumpăna li s-a solicitat să facă publice imagini din câteva zone ale localității (terenurile achiziționate de la lichidator în vecinătatea cartierului Del Sole și str. Bacovia la intersecția cu str. Minulescu), unde locuitorii de bună credință fac apel la proprietarii de teren fără construcții să respecte normele de conviețuire civilizată în aceste cartiere.

În acest sens, Administrația Publică Locală a reînceput campania de constatare și înștiințare a obligației civice de igienizare, proprietarii acestor terenuri având obligația de a efectua curățarea terenurilor în termen de 5 zile de la primirea înștiințărilor. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați conform HCL nr. 62/28.04.2021. Doar muncind împreună cu suflet și responsabilitate, vom avea o comună curată”, spun cei din Primăria Cumpăna.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top