Opinii

Primăria Corbu şi asociaţia Suflete Curajoase au pus bazele unui Centru de recuperare terapuetică

Copiii cu probleme neuro-motorii din comuna Corbu beneficiază gratuit de servicii medicale într-un centru de recuperare terapeutică. Proiectul construirii şi dotării acestui centru a fost iniţiat de Asociația “Suflete Curajoase” şi sprijinit de Primăria Corbu şi OMV Petrom.
„Am început în două camere renovate ale fostului CAP, puse la dispoziţia noastră de Primăria Corbu. În vara anului trecut s-au mai construit încă patru camere. În prezent, centrul nostru are dotări medicale performante, cabinet medic, cabinet asistent, vestiar şi două grupuri sanitare.

 

Ne bucurăm că putem să venim în sprijinul comunităţii în acest fel, mai ales că la nivel de regiune suntem singura comună care beneficiază de un astfel de centru”, ne-a declarat vicepreşedintele asociaţiei, Constantin Vilău. Centrul din Corbu oferă servicii medicale de recuperare prin chinetoterapie, proceduri de electroterapie şi masaj, băi galvanice.
Beneficiari ai acestor servicii medicale nu sunt doar copii cu dizabilităţi (care sunt trataţi gratuit), ci şi adulţi cu afecţiuni reumatologice, care plătesc tarife la jumătate de preţ faţă de alte centre terapeutice.
Alături de medicul primar reumatolog Ioana Ureche, centrul are un contract de colaborare cu un asistent recuperare chineto terapeutică. activitatea este susţinută şi de voluntari din Corbu: Simion Irina – kinetoterapeut, Manea Adrian – kinetoterapeut, Vilău Constantin – educator, Gălbinaşu Gheorghiţa – psiholog, Ciohodaru Simona – psihopedagog, Vilău Adriana – tehnician maseur
Cheltuielile de funcţionare sunt asigurate de Asociaţia Suflete curajoase, în parteneriat cu Primăria Corbu.
„Asociația Suflete Curajoase este un proiect umanitar prin care membrii fondatori, colaboratorii și ceilalți membri se pun la dispoziția comunității cu pasiune, dedicare și resurse pentru sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii și a familiilor lor atât prin ajutor direct (fonduri și consiliere) cât și indirect prin coordonarea campaniilor de promovare, strâgere de fonduri dar și proiectarea, construcția și administrarea în Romania a unui centru nou, modern pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii care să înglobeze cele mai recente tehnologii si practici medicale”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top