Actualitate

Primăria Cernavodă va primi peste 9 milioane de lei pentru realizarea a două proiecte

Primarul orașului Cernavodă, Liviu Cristian Negoiță, a anunțat că administrația locală a obținut finanțare pentru două proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și reziliență (PNRR).

 ,,Primăria Cernavodă a primit finanțare prin PNRR pentru două proiecte depuse. Astfel, în cursul lunii trecute a fost publicată lista cu administrațiile publice locale care vor primi finanțare prin PNRR, iar Primăria orașului Cernavodă se află printre localitățile care vor beneficia de aceste fonduri pentru două proiecte pe care le-am depus”, spune primarul.

Este vorba despre ,,Reabilitare energetică sediul Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă”, în valoare de 2.049.132,95 lei și ,,Reabilitare energetică sediul Primărie oraș Cernavodă” în valoare de 7.067.341,21 lei“.

Cele două obiective vor beneficia de lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopare a clădirii, reabilitare termică a sistemului de încălzire/sau a sistemului de furnizare a apei calde, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu – utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, precum și alte tipuri de lucrări prevăzute în proiect.

„Conform ghidului de finanțare, în prima fază vom semna contractul, urmând ca apoi să se efectueze Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI)”, a anunțat Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă.

Programul „Valul Renovării”, realizat prin PNRR, se adresează UAT-urilor din mediul rural și urban, în care sunt identificate zone marginalizate, adică zone cu populație aflată în risc de sărăcie și excluziune socială, astfel încât prin Strategiile de Dezvoltare Locală sau Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbană dedicate acestor zone, să se implementeze măsuri care să diminueze acțiunea factorilor ce generează sărăcie și excluziune socială. Investițiile realizate vor răspunde nevoilor comunităților marginalizate care țin de asigurarea accesului nediscriminatoriu la condiții decente de locuire.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top