Actualitate

Primăria Cernavodă, prezentă la ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității

La ședința trimestrială a Consiliului de Informare și Consultare a Comunității (CICC), care a avut loc la Cantina Campus CNE Cernavodă, au participat primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță și viceprimarul Cîrjali Șerif.

Consiliul este format din cetățeni ai orașului Cernavodă și ai comunelor Saligny și Seimeni, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și membrii ai diferitelor instituții care sunt interesați de aspectele legate de centrala nucleară.

În cadrul ședinței au avut loc mai multe prezentări referitoare la statutul CICC, rezultatele, preocupările și provocările centralei, un raport al activității CICC în perioada 2011-2018, dar și altele.

Primarul Liviu-Cristian Negoiță a subliniat faptul că acțiunea comună a Centralei și primăriei Cernavodă la Kozlodui (Bulgaria) a fost un succes, iar la întâlnirea cu factorii de decizie din domeniul nuclear din Bulgaria, relația CNE Cernavodă și comunitatea locală, a fost un exemplu.

Un alt aspect discutat în ședință a pregătirea pentru acțiunea prioritară a centralei, „Oprirea Planificată a Unității 2(U2OP19)”. Astfel, pe durata opririi planificate de aproximativ 32 zile se vor executa activitățile programate în cadrul următoarelor programe ale centralei: mentenanța preventivă şi corectivă; programul de inspecții; programul de testare obligatorie; implementare modificări.

Directorul CNE Cernavodă, Dan Bîgu, a subliniat faptul că pregătirea lucrărilor a fost îngreunată de noile legi din domeniul achiziției.

De asemenea, la finalul ședinței, au fost atinse puncte referitoare la oportunitatea realizării unui curs de instruire în domeniul urgenței radiologice pentru cei patru medici specialiști urgență, de la Spitalul Cernavodă. La CNE Cernavodă, înainte de efectuarea exercițiilor generale sau cele anuale de urgență, se practică organizarea unor sesiuni de pregătire cu personalul Policlinicii și cel al Spitalului Cernavodă, legate de tratarea răniților contaminați radioactiv.

Au fost solicitate, din partea membrilor consiliului, informații despre stadiul proiectului de creștere a capacității de producție a energiei termice, în vederea racordării la rețea a cartierelor unde s-au făcut extinderi ale rețelelor de agent secundar (străzile Răzoarelor, 1907 și altele).

Având în vedere complexitatea proiectului de construire a unui nou punct termic la Unitatea 2, pentru mărirea capacității de producție agent primar, CNE Cernavodă va asigura un răspuns privind termenele de realizare pentru construirea acestuia, la următoarea ședință CICC. A fost subliniat faptul că acest aspect este o preocupare prioritară, care se va implementa în conformitate cu legea și prevederile legale.

A fost solicitată urgentarea înlocuirii conductei DN 300 de pe strada A. Saligny de 300 de metri (între două puncte termice din cartierul Columbia). Pentru înlocuirea conductei se așteaptă avizul CTES-SNN, apoi perioada de contractare/execuție a lucrării. Dacă în acest proces birocratic nu apar probleme, execuția lucrării s-ar putea face în a doua jumătate a anului 2019.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top