Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos, proiect privind înființarea unui Centru de colectare

Primăria Ceamurlia de Jos, proiect privind înființarea unui Centru de colectare

Consilierii locali ai comunei Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, au dezbătut și aprobat inițiativa primarului Dumitru Stan privind depunerea cererii de finanțare pentru proiectul „Înființare Centru de colectare prin aport voluntar în comuna Ceamurlia de Jos”, finanțare prin PNRR, Componenta 3- Managementul deșeurilor, Investiția I1, Subinvestiția I1.A

Primarul comunei a fost, totodată, împuternicit să reprezinte UAT Ceamurlia de Jos în relația cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și să semneze orice documente necesare pentru derularea proiectului.

„La momentul actual, Comuna Ceamurlia de Jos este membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deșeuri Menajere Tulcea, iar colectarea și transportul deșeurilor este realizat de către un operator de salubritate, cu utilaje proprii. Așa cum este definit și în cadrul Obiectivelor din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a comunei, Capitolul mediu este prioritar”, spun reprezentanții primăriei.

Posibilitatea finanțării prin PNRR a centrelor de aport voluntar ce vor asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri- deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri de construcții și demolări este o oportunitate pentru Primăria Comunei Ceamurlia de Jos.

„Implementarea și dezvoltarea pe raza Comunei Ceamurlia de Jos a unor servicii publice specializate pentru gestionarea deșeurilor provenite din gospodarii, servicii care să dispună de logistica necesară pentru colectarea, exploatarea și gestionarea deșeurilor în cadrul unui centru de colectare prin aport voluntar este absolut necesară și oportună pentru populație”, adaugă administrația locală.

Primăria menționează și câteva avantaje ale implementării proiectului: eficiența crescută în domeniul colectării selective a deșeurilor;  CAV-ul vor avea o estetică plăcută și va dispune de spațiu verde în jur; rezolvarea problemei mirosurilor neplăcute; supravegherea centrului elimină pericolele de vandalism; simplitate în utilizare.

Terenul propus pentru înființarea acestui Centru este situat la periferia localității Ceamurlia de Jos, locație ferită de zonele aglomerate și populate. Aici se va construi o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (captractor) care aduc/ridică containerele de mai sus; o platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă; un sistem de canalizare pentru colectarea apelor pluviale; o zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție; o copertină pe structură metalică ușoară (conform proiect de rezistență) pentru protecția containerelor deschise.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top