Opinii

Primăria Babadag a făcut public stadiul lucrărilor din oraș

Așa cum deja i-a obișnuit pe locuitorii orașului Babadag, primarul Georgian Caraman a postat pe o rețea de socializare starea actuală a lucrărilor pe care administrația locală le desfășoară în localitate. Deoarece zilele acestea creștinii au sărbătorit Învierea Domnului, în Babadag au fost demarate ample lucrări de curățenie de primăvară, prin toaletarea copacilor, amenajarea fântânii arteziene, instalarea unor lumini festive în zona centrală a orașului, ”doar pentru bucuria copiilor și ca o tradiție ce se dorește permanentizată”, precizează primarul.

Totodată, nici parcul nu a fost lăsat de izbeliște. Astfel, s-a trecut la refacerea aleilor prin pavarea cu dale, instalarea de bănci noi, coșuri de gunoi, dar și amenajarea unui mini Aqua Parc și a unui loc de joacă pentru copii. ”Pentru 2018 lăsăm refacerea totală a gardului și achiziționarea pompei pentru irigarea spațiilor verzi având ca sursă de apă izvoarele captate din subteran. Rețeaua de irigare este deja realizată anterior”, se mai arată în mesajul lui Georgian Caraman.
Un alt proiect ce urmează să înceapă este cel al demolării vechii săli de sport și a salonului de nunți pentru a se crea spațiul necesar pentru încă două blocuri ANL. În acest moment se mută utilajele depozitate acolo (utilaje care aparțin liceului și care au fost obținute prin fonduri europene) într-o magazie care se construiește de la zero în spatele atelierelor școală și a Clubului Elevilor.
”La blocurile ANL vorbim de prima scară finalizată atât la interior cât și la exterior (inclusiv tencuiala decorativă) și de a doua scară unde la interior se montează balustrada de pe casa scării, instalațiile termice și electrice (calorifere, corpuri iluminat, etc) iar la exterior se tencuiește cu decorativă”, mai spune primarul.
Și la sediul primăriei de pe strada Cabanei, unde se află și garajul pentru autoturismele și utilajele instituției, se lucrează de zor. Aici se betonează curtea interioară . La complexul sportiv ,,Nelu Stănescu”, se lucrează la vestiarul pentru echipele de copii (cu sală de ședințe tehnice, baie și grup sanitar propriu) și la schimbarea acoperișului de la parcarea interioară. La sala de sport din complex s-a schimbat tâmplăria veche (uși și geamuri), s-au înlocuit geamurile sparte, se reabilitează toate vestiarele și grupurile sanitare și s-a recompartimentat spațiul interior prin crearea unei săli mari destinată clubului de karate și care va face rolul și de secție de votare deoarece salonul de nunți urmează să fie demolat. La exterior, se vor monta aparatele de fitness (deja achiziționate) atât în spațiul amenajat anterior (pentru bărbați) cât și în alt spațiu care se va amenaja pentru doamne și domnișoare. Se vor amplasa bănci noi și coșuri de gunoi. Urmează să ne ocupăm și de reparații curente a terenului cu gazon sintetic.
Dar, cum nu există niciodată numai lucruri pozitive, Georgian Caraman îi informează pe locuitorii Babadagului că lucrările de canalizare pe străzile Stejarului, Rahovei, Ion Nițescu și Gării sunt deocamdată blocate (pentru 30 de zile) din cauza unor contestații făcute de două societăți comerciale în urma licitației de atribuire.
De asemenea, administrația locală a anunțat că vor intra în reabilitare încî două obiective din ora. Este vorba de Casa Panaghia, cea care adăpostește Muzeul de artă orientală, prin implicarea directă a președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și de Clubul Elevilor care beneficiază de lucrări de renovare prin implicarea financiară a Inspectoratului Școlar Județean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top