Actualitate

Președintele CJ Tulcea îl acuză pe președintele PLUS că vrea să câștige capital politic prin minciună și panicarea populației

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a reacționat extrem de dur la adresa președintelui organizației județene a PLUS, Marian Machedon, pe care l-a acuzat că încearcă să câștige capital politic cu riscul dezinformării și panicării populației, în plină pandemie de coronavirus. Reacția lui Teodorescu a fost generată de o serie de postări pe Facebook în care Machedon critica modul în care instituțiile din Tulcea, între care Consiliul Județean, Spitalul Județean, DSP sau Prefectura ar fi gestionat situația pandemiei.

Referitor la informațiile false lansate de Marian Machedon ieri, privind Spitalul Județean de Urgență Tulcea (SJUT), de care mulți dintre voi m-ați întrebat, vreau să aducem anumite clarificări. Eforturile administrațiilor locale, cumulate cu ultimele declarații ale președintelui României și ale prim ministrului, au ca scop încercarea României de a trece peste această perioadă foarte grea, lăsând la o parte orice dispută politică (!) sau luptă de orgolii fără sens care, dacă ar avea loc, eu nu aș putea să o categorisesc decât ca fiind o mizerie. Nicio tragedie mare fără o manipulare de emoții. Asta e rețeta dumneavoastră, domnule Machedon, o știu toți cetățenii.
Să folosești politic și electoral
Colectiv este (încă) o mizerie care ar trebui să ne îngrozească. Este o mizerie să încerci să câştigi capital politic în aceste zile și arată un cinism şi o iresponsabilitate fără margini. Este o mizerie să te sui pe o criză mondială și să o cumulezi cu tragedia de la Colectiv acum, încercând să faci capital politic, fără scrupule. Este o mizerie să te joci acum cu teama și panica tuturor, încercând sa creezi emoție. Este o mizerie să te folosești politic de încărcătura emoţională a acestei perioade, iar un om fără scrupule care își pregătește campania electorală, acum mai mult ca oricând, pe emoție, este o jignire în primul rând adusă cadrelor medicale și a eforturilor acestora.

Nu este momentul să ieșim în evidență prin declarații fără fundament sau să profităm de unele neajunsuri care nu depind în momentul de față nici de administrații, uneori chiar nici de factorii importanți de decizie, ba din contră, ar trebui fiecare să contribuim cu ceea ce putem astfel încât să depășim această perioadă dificilă fără precedent din România”, a transmis Teodorescu.

Președintele Consiliului Județean spune că s-au alocat sume importante pentru completarea stocului necesar de materiale sanitare pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea, doar că procesul se derulează destul de greu, nu numai la Tulcea, ci la nivel național și chiar și peste hotare, situația fiind similară în toate județele din țară, inclusiv în marile centre medicale.

Apel la Ministerul Afacerilor Externe pentru deblocarea materialelor comandate în China

Teodorescu a dat asigurări că a purtat discuții chiar în cursul zilei de azi cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, în urma cărora a aflat că există un blocaj privind transportul materialelor comandate din China, motiv pentru care s-a stabilt că este nevoie de un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe, care ar putea facilita urgentarea acestor comenzi.

Sper ca în maxim câteva zile, Tulcea să fie printre județele care își poate face testele pentru noul coronavirus în propriul laborator – asteptăm unda verde de la Ministerul Sănătății. Există eforturi conjugate ale autorităților județene: Instituția Prefectului, Consiliul Județean și întregul Comitet pentru Situații de Urgență Tulcea, astfel încât toate aspectele ce derivă din această situație fără precedent să fie sub control și pentru protejarea tuturor”.

În finalul declarației, Teodorescu a mulțumit reprezentanților instituțiilor, persoanelor fizice și juridice implicate în lupta împotriva coronavirusului și i-a criticat pe toți cei care profită de această situație gravă:

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această luptă, atât persoane fizice cât și juridice, precum și administrații, pe care la timpul potrivit le voi enumera, și în primul rând, ca om, că cetățean, mulțumesc tuturor cadrelor medicale, care trec, alături de și pentru populație, printr-o perioadă pe care nimeni nu și-a dorit-o.

De profitori, oameni de conjunctură fără responsabilitate față de acțiunile pe care le promovează sau față de ceea ce declară în mod public, nu avem nevoie, mai ales în aceste momente.

Nimic nu este în plus când vine vorba de sănătatea oamenilor și protecția cadrelor medicale și a personalului medical care se pun în pericol zilnic pentru noi.
Apelul meu este să ducem cu
responsabilitate și demnitate această luptă astfel încât să ajungem să ne putem saluta din nou printr-o strângere de mână. Vă transmit tuturor sănătate și vă rog să aveți grijă de voi și de cei dragi.

P.S.: Domnule Machedon, pentru eforturile tuturor – ale Consiliului Județean Tulcea, ale Instituției Prefectului Tulcea și ale structurilor MAI, dar mai ales pentru eforturile medicilor, …Nu vă e frica de Dumnezeu?”.

Plângere penală împotriva lui Marian Machedon

În cursul zilei de azi, managerul Spitalului Județean Tulcea, Dr. Năstăsescu Tudor, a trimis un comunicat de presă în care l-a acuzat la rândul său pe Machedon de dezinformare și defăimare și a anunțat că îi va face plângere penală pentru răspândire de informații false.

Actualitate

To Top