Actualitate

Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Petre Daea au inaugurat Bursa de pește din Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a primit, ieri 8 aprilie, la Tulcea, o delegație a Guvernului României, în frunte cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Vizita delegației guvernamentale a fost prilejuită de inaugurarea Bursei de pește de la Tulcea și a noului sediu al Poliției de Frontieră Isaccea, precum și de o vizită de lucru la șantierul Podului de peste Dunăre.
Primul punct al vizitei l-a constituit Bursa de pește din municipiu, obiectiv considerat de președintele Horia Teodorescu extrem de important pentru activitatea de pescuit și pescarii din Delta Dunării.

Având în vedere nevoile deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, fără finanțări pe infrastructură mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor deltei.

Vom avea nevoie de susținerea dumneavoastră în relaționarea cu Banca Mondială, pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: dezvoltarea turismului, a pescuitului și a agriculturii numai pe arealul Deltei Dunării și al municipiului Tulcea.

Delta este populată, trebuie să avem grijă de oamenii deltei, trebuie să găsim metodele prin care acești oameni să aibă un standard de viață normal“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

Următorul obiectiv inaugurat în prezența conducerii Guvernului României a fost noul sediu al Poliției de Frontieră din Isaccea, prilej cu care prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea punerii în evidență a tuturor obiectivelor de investiții de la nivel județean și național.

„Mă bucur că s-a realizat acest sediu, pentru ca oamenii să-și poată desfășura activitatea extrem de importantă pentru asigurarea securității frontierelor Uniunii Europene. Am inaugurat deja două obiective, vom merge și la cel de al treilea, respectiv Podul peste Dunăre.

Am discutat cu domnul președinte Teodorescu despre investițiile în Spitalul Județean, în portul Tulcea, precum și alte investiții pe care cetățenii le așteaptă, și pe care conducerea județului trebuie să le pună în evidență. Una dintre acestea este Podul peste Dunăre, o investiție foarte importantă atât pentru Dobrogea cât și la nivel național.

I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să facă o foaie de parcurs, astfel încât să ne încadrăm în termenul de realizare a acestui pod, dar și să trimită, din nou, la Bruxelles un studiu de trafic pe acest pod, lucru pe care l-a și făcut.

Ne dorim ca acest pod să fie introdus în Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru a fi realizat pe fonduri europene.

Consider că este unul dintre cele mai importante obiective care se va realiza în Dobrogea, un obiectiv așteptat, despre care s-a vorbit de foarte mult timp și care ne dorim să se transforme în realitate“, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top