Comisia Europeană

Preşedintele CJ Tulcea a încasat salariu de la o firmă de-a sa, în timp ce era parlamentar!

Reprezentant ANI: în principiu este o situaţie de incompatibilitate.

Declaraţiile de avere şi interese ale Preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, ascund multe surprize, de la salariul încasat de la SC Gazoteh SA Bucureşti (în timp ce era deputat!), un apartament vândut dar nedeclarat anterior ca deţinut şi până la contracte de milioane de euro cu statul.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Om de afaceri abil, Horia Teodorescu a fost asociat sau acţionar ori a avut legături strânse în mai multe firme de-a lungul anilor: Condor SRL Babadag, Gazoteh SA Bucureşti, TLC SRL Tulcea, Speed SRL Babadag, Speed Transport SRL Tulcea, Speed Travel SRL Murighiol, Mimp Windsor SRL Babadag, THM Sky Babadag, SC GTH Gaze Industriale SA. Cea mai profitabilă este, de departe SC Condor SRL Babadag, companie de construcţii care a executat o mulţime de lucrări cu bani de la stat.
O altă companie care i-a adus bani frumoşi lui Teodorescu este SC Gazoteh SA Bucureşti, firmă care se ocupă de fabricarea gazelor industriale, dar şi de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Conform informaţiilor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în 1991 şi în prezent îi are ca acţionari pe Teodorescu Horia (49.6386% ), Roşu Valentin (49.6386%) şi 46 de asociaţi tip listă. În 2010, din această societate s-a desprins SC GTH Gaze Industriale SRL, pe care actualul preşedinte al CJ Tulcea a vândut-o cu aproape 300000 euro companiei multinanţionale SC Sol SPA Monza, Italia.
Tot Gazoteh SA i-a adus însă lui Horia Teodorescu o posibilă situaţie de incompatibilitate (după afirmaţia unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate). În declaraţia de avere din anul 2010 (atunci când era deputat), Horia Teodorescu a menţionat că a încasat salariu de la această companie.

Apartament şi acţiuni vândute fără a fi deţinute anterior

Tot din declaraţia de avere din anul 2010 aflăm că Teodorescu a vândut, pe 14.12. 2009, un apartament către un anume Călin Marius Florin. Problema este că acest apartament nu se regăseşte în niciuna dintre declaraţiile anterioare ale fostului deputat!
Probabil că Horia Teodorescu nici nu mai ştie în câte firme este asociat. Aceasta pare a fi explicaţia pentru faptul că şeful CJ Tulcea a vândut, pe 12.03.2010, părţi sociale în SC Speed Travel SRL către Gostin Marin, cu preţul de 282590 euro, fără că aceste acţiuni să figureze ca deţinute în vreo declaraţie anterioară. Tranzacţia pare un pic ciudată, căci o parte din aceşti bani, mai precis 150000 euro, s-au întors la Gostin sub forma unui împrumut.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top