Actualitate

Președintele C.J. Constanța, Marius Horia Țuțuianu:”Acționăm operativ, echipajele R.A.J.D.P. Constanța sunt pregătite să intervină, când și unde este cazul”

Pe drumurile județene din județul Constanța se circulă în condiții de iarnă, cu vizibilitate redusă din cauza vântului puternic care viscolește zăpada. Consiliul Județean Constanța, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a intervenit, încă de la ora 2:00, pe toate tronsoanele de drumuri județene. Până la această oră, au fost deblocate peste 50 de autovehicule (autoturisme și microbuze) și se va interveni în continuare ori de câte ori situația o va impune.

Siguranța șoferilor și a pasagerilor aflați în traficul rutier din județ este deosebit de importantă, de aceea acționăm cu promptitudine pentru a ne asigura că toată lumea va ajunge în siguranță la destinație. Așa cum au avertizat meteorologii, în județul Constanța a nins, iar începând din noaptea trecută vântul bate cu putere spulberând zăpada. Există porțiuni unde se formează blocaje din cauza viscolului prin formarea de suluri de zăpadă. Prioritatea noastră o reprezintă viețile oamenilor, cazurile medicale și deblocarea autoturismelor surprinse de viscol. Acționăm operativ, echipajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța sunt pregătite să intervină, când și unde este cazul. Fac un apel către toți locuitorii județului: Nu porniți la drum decât în situații de urgență, țineți cont și de faptul că vizibilitatea este redusă! Dacă sunteți obligați să vă deplasați vă rog să aveți mașinile echipate corespunzător condițiilor de iarnă, să aveți alimente și apă, precum și rezerve de combustibil!”, declară președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

RAJDP acționează cu 50 de utilaje de deszăpezire, inclusiv cu frezele din dotare pe tronsoanele de drumuri din vestul și nordul județului, precum și cu șenilatele, acolo unde situația o impune. În acest moment, din cauza viscolului foarte puternic, pe aceste zone se formează troiene de până la un metru înălțime. La acestă oră, RAJDP cu avizul Poliției Rutiere, a luat decizia de a închide sectoarele de drumuri județene care se intersectează cu DN 2A Hârșova – Constanța.

Regia are asigurate stocurile necesare de material antiderapant și combustibil până la sfârșitul iernii. Echipele de intervenție asigură permanența în această perioadă, iar locuitorii județului pot semnala RAJDP-ului orice problemă la următorul număr de telefon: 0241.630.696.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top