Profil de Primar

Poliţia Rurală – spaima parcărilor!

Joi, 4 iunie a fost o zi obişnuită pentru Poliţia constănţeană, cele douăzeci şi opt de „evenimente antisociale” raportate organelor în această zi înscriindu-se în norma de 25-30 de infracţiuni zilnice, care ajung în statisticile oficiale. Tot pe 4 iunie, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a avut loc un eveniment mai puţin obişnuit, dar la fel de antisocial ca şi cele din buletinele informative ale IPJ – o întâlnire a agenţilor din Poliţia Rurală. Sosiţi, cu mic – cu mare, din toate colţurile judeţului, pentru o şedinţă de lucru, poliţiştii rurali şi-au exersat talentul de parcagii printre blocurile din zonă. Nu ştim care a fost nota cu care aceşti bravi apărători ai legii au promovat examenul auto, dar, privind fotografiile din continuare, vă veţi convinge şi singuri că au avut serioase probleme atât cu Legislaţia, cât şi cu parcarea…

Un articol de Răzvan PETRE

Având în vedere că, peste doar câteva zile, urmau să aibă loc alegerile euro parlamentare, şefii Poliţiei constănţene i-au convocat pe agenţii Poliţiei Rurale pentru a-i instrui în legătură cu metodele specifice de prevenire a neregulilor în ziua scrutinului. Veniţi să înveţe cum să prevină dezordinea în localităţile de baştină, poliţiştii rurali au reuşit să provoace dezordine în parcarea Casei de Cultură. Astfel, deşi la intrarea în parcare tronează un semn de circulaţie mare, care înseamnă „Parcarea interzisă – exceptând autovehiculele unităţii”, poliţiştii rurali nu s-au sfiit să îşi lase maşinile personale sau cele de serviciu în parcare.

Maşinile care nu au încăput în parcarea Casei de Cultură au trebuit lăsate pe străzile din preajmă. În fotografia următoare aveţi exemplul unei maşini parcate în spatele blocului de lângă Casa de Cultură. Şoferul acestei maşini, agent al Poliţiei Rurale, nu a auzit, cel mai probabil, de faptul că locurile de parcare din Constanţa sunt concesionate, contra unei sume serioase de bani, locatarilor din imobilele învecinate. Cu toate acestea, liniile albe trasate de angajaţii primăriei pentru a delimita aceste locuri de parcare rezervate au reprezentat o tentaţie prea mare pentru agentul Poliţiei Rurale. Demonstrându-şi abilităţile, el a reuşit o parcare aproape perfectă pe locul rezervat unuia dintre cetăţenii din zonă. Aşişderea, cetăţeanul din zonă, al cărui loc de parcare a fost ocupat de maşina Poliţiei Rurale, a reuşit o înjurătură aproape perfectă, când, întors acasă, şi-a găsit parcarea ocupată… .

Dar nu toţi şoferii Poliţiei Rurale sunt la fel de talentaţi, iar dovada o avem în această fotografie. Spre deosebire de colegul său, care a reuşit să se încadreze între liniile de vopsea de pe asfalt, agentul care conducea maşina din imaginea alăturată a luat ca reper maşinile aflate de o parte şi de alta. Parcarea e o manevră dificilă, iar parcarea cu spatele e şi mai dificilă, dar agentul pare să se ridice la înălţimea provocării: El reuşeşte să alinieze perfect maşina la bordură, parchează perpendicular pe axul drumului şi, depăşindu-şi Planul, reuşeşte să blocheze nu unul, ci două locuri de parcare rezervate! 

Locul I la concursul „Cea mai uşchită parcare” este împărţit de agenţii Poliţiei Rutiere, conducători ai maşinilor din imaginea alăturată. Confundând Loganul cu o căruţă cu girofar, ei şi-au abandonat autovehiculele în iarbă, pe colţul intersecţiei şi la un pas de trecerea de pietoni! Cocktailul de incălcări ale legislaţiei rutiere este completat de faptul că, aşa cum se vede pe semnele de circulaţie din planul secund, în locul respectiv se află o staţie de transport în comun, iar atât parcarea, cât şi oprirea autovehiculelor este interzisă, pe partea carosabilă, dar şi pe trotuar. Imaginea acestor maşini, frumos tolănite pe iarbă, demonstrând lipsa unui minim respect pentru Legislaţie, nu lasă loc decât unei singure concluzii – Poliţia Rurală parchează… ca ţăranii! 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top