Actualitate

Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila se deschide circulației pe 6 iulie

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au participat vineri, 23 iunie 2023,  la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Cu acest prilej, a fost anunțată oficial data inaugurării acestui obiectiv de interes național, respectiv joi, 6 iulie 2023.

„După 11 ani de luptă și multă muncă, visul meu și al tulcenilor devine realitate! Azi, împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, am fost la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Mai sunt doar câteva zile până la data de 6 iulie, când podul va fi inaugurat și toți românii îl vor putea traversa.

Sunt nespus de bucuros că proiectul meu de suflet va schimba viețile multor oameni. Tulcenii trebuie să fie mândri, pentru că, încă o dată o spun, de aici de la Tulcea a plecat inițiativa, demersurile și mare parte din fondurile necesare construcției acestui pod“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

De asemenea, ministrul Sorin Grindeanu a precizat că timp de o lună sau două, traficul va fi restricționat pe timpul nopții, când vor fi efectuate lucrările de demontare a macaralelor. Pe timpul zilei, însă, circulația rutieră se va desfășura în condiții normale, iar în week-end, 24 de ore din 24.

Pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top