Ştiri

PNL Tulcea: Creşterea bursei profesionale şi decontarea navetei elevilor sunt necesare şi au tot sprijinul nostru

“Prin creşterea cuantumului Bursei profesionale se urmăreşte creşterea atractivităţii învăţământului profesional, sporirea interesului elevilor şi al familiilor acestora faţă de educaţia şi formarea prin învăţământ profesional. Acordarea „Bursei profesionale” constituie o măsură prin care se urmăreşte asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională a elevilor, sporind şansele pentru integrarea social”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Organizația Județeană Tulcea a Patridului Național Liberal.

 

Totodată, vicepreședintele organizației, Dan Lucian Bălan, susține că este necesară o modificare a Hotărârii de Guvern 1062/2012 în scopul majorării burselor profesionale pentru elevii din învățământul profesional de la 200 de lei la 250 de lei.
Scopul unei astfel de măsuri guvernamentale urmărește atragerea interesului elevilor față de această formă de învățământ, școala profesională, în contextual în care piața muncii are nevoie de oameni pregătiți în acest sens.
De asemenea, PNL Tulcea consideră că măsura decontării integrale de către Ministerul Educației a navetei elevilor trebuie adoptată imediat. “Cele mai multe dintre familiile elevilor în situaţie de a face naveta spre şcoală se află într-o situaţie socio-economică precară, iar orice facilitate financiară are un impact decisiv asupra deciziei de a nu abandona şcoala, în cazul în care elevul este deja înscris sau de a continua studiile după finalizarea ciclului gimnazial”, susțin reprezentanții liberalilor tulceni.
“O eventuală amânare a decontării integrale a navetei, după începerea anului şcolar 2016-2017, va conduce la creşterea abandonului şcolar”, este de părere vicepreședintele PNL Tulcea, Dan Lucian Bălan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top