Ştiri

Pleacă Udrea la UNPR?

Oamenii politici din PD-L Constanţa răspund teoriei lansate de Dan Ioan Popescu

O nouă controversă s-a născut în jurul Elenei Udrea, în momentul în care fostul lider PSD, Dan Ioan Popescu, a lansat teoria conform căreia blonda de la Cotroceni va părăsi PD-L pentru a se înscrie în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), formaţiune cunoscută şi sub numele de „Partidul Independenţilor”. Cutremurul de pe scena politică s-a declanşat în momentul în care site-ul inpolitics.ro a anunţat că partidul lui Gabriel Oprea a comandat un mega-sondaj naţional, pe care îl realizează institutul International Brand Consultans, din Cluj, şi în care beneficiarii se interesează, în mod special, de şansele pe care le-ar avea posibilul candidat la Primăria Generală a capitalei, Elena Udrea.

Un articol de Andreea PAVEL

Zvonul a fost aruncat pe piaţă de Dan Ioan Popescu

Pe blogul personal, Dan Ioan Popescu explică în detaliu de ce Elena Udrea are toate motivele să facă acest pas: “Din ce am auzit în cercuri de vârf, ministrul Turismului îşi pregăteşte discret, transferul direct la şefia UNPR, partid care are de organizat un congres în următoarele 7-8 luni, pentru că primul lor for a fost o improvizaţie de moment. Atunci e programat şi transferul puterii, în mâinile doamnei de la Turism. Prin trecerea la UNPR, motivată, să zicem, de absenţa unei reale dorinţe de reformă în PD-L, Udrea va scăpa de o bună parte a balastului negativ care se acumulează tot mai mult în cârca acestei formaţiuni. În plus, să nu uităm că relaţiile dintre familie Cocoş şi gaşca lui Gabriel Oprea sunt vechi şi profund consolidate, în special afaceristic. De altfel, din ce am auzit, Dorin Cocoş se vede aproape în fiecare zi cu Oprea sau cu vreunul dintre apropiaţii săi. Foarte interesant de observat, în ultima vreme se face mare tapaj în presă pe tema afacerilor tot mai înţepenite ale familiei Cocoş, la un pas de faliment. E vorba, mai degrabă, de o ”curăţare” a imaginii ministresei, care va deveni, brusc, mult mai săracă, în curând, şi mai apropiată de cei mulţi şi necăjiţi”, conchide Dan Ioan Popescu pe blogul www.danioanpopescu.ro.
Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu oamenii politici PD-L din Constanţa pentru a le afla opiniile despre posibila mutare pe care Elena Udrea se zvoneşte că o pregăteşte în viitorul apropiat. Nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că pe plan local am fost primii care i-au înştiinţat pe primarii şi parlamentarii PD-L constănţeni de zvonul lansat de Dan Ioan Popescu. Sau cel puţin, aşa susţin ei. Vă invităm să citiţi în rândurile ce urmează, reacţiile acestora vizavi de controversatul subiect.

„De ce ar pleca dacă de-abia a preluat Organizaţia PD-L Bucureşti?”

Dumitru Bocai, primarul oraşului Ovidiu: „Minciuni. Am toată încrederea că Elena Udrea este un om cu capul pe umeri”.
Zanfir Iorguş, deputat PD-L: „Niciodată nu am comentat zvonuri şi nu am o relaţie foarte apropiată cu doamna ministru, drept pentru care nu e potrivit să îmi dau cu părerea. Mai ales că acum toată lumea îşi dă cu părerea despre orice. Dar dacă mă pun în locul dumneaei, acest zvon devine o aberaţie. Este ilogic să plece din PD-L după ce s-a implicat atât şi mai ales după ce a preluat Organizaţia PD-L Bucureşti. De ce ar mai fi făcut asta, pentru ca după aceea să plece?”
Constantin Chirilă, deputat PD-L: „Nu cunosc acest lucru, nu am auzit şi nu vreau să comentez”.

Primarii PD-L din Constanţa spun că nu ştiau “bârfa”

Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti: „Nu ştiam de acest lucru, dar poate să plece unde vrea doamna Udrea. E liberă să facă ce vrea. Dar eu nu cred că va pleca”.
Gheorghe Cojocaru, primarul oraşului Murfatlar: „Nu ştiu, e prima oară când aud asta. E o dezinformare. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că este un ministru foarte bun. Dar nu cred că va face acest lucru. E doar un zvon”.
Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu: „Nu ştiu nimic despre acest zvon. E prima oară când aud despre ştirea asta. Părerea mea este că nu va pleca, pentru că se implică foarte mult şi în partid, şi în munca de ministru, deci nu cred că ar lăsa totul baltă. Pe de altă parte este vorba şi despre imaginea dumneaei care ar avea de suferit dacă ar pleca. Repet, nu ştiu nimic despre acest lucru, este doar punctul meu de vedere despre acest zvon”.
Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă: „Nu ştiam de acest lucru, este prima oară când aud. Sunt doar zvonuri. Consider că are un statut foarte important în partid şi nu are de ce să facă acest lucru. Dacă ar pleca însă, ar face-o doar pentru a-şi salva cariera politică, pentru că din cauza conjuncturii nefaste în care a ajuns PD-L la guvernare, poate scădea în sondaje foarte mult. Iar dumneaei vrea să construiască o carieră politică şi să ocupe până la cea mai înaltă funcţie în stat. Nu în 2014 însă, pentru că România încă nu e pregătită pentru acest lucru”.

Primarul din Castelu: Îmi tai o mână dacă pleacă doamna Udrea!

Anghel Nicolae, primarul comunei Castelu: „Dacă doamna Udrea pleacă din PD-L eu îmi tai o mână, pe oricare o doreşte domnul Dan Ioan Popescu, şi i-o dau! Doamna Udrea, spre deosebire de alţi oameni politici, are onoare. Eu sunt prea mic ca să vorbesc despre măreţia dumneaei şi sunt absolut convins că nu va pleca, mai ales că o cunosc destul de bine. V-am spus: Eu, Anghel Nicolae, îmi tai o mână dacă dumneaei pleacă din PD-L!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top