Actualitate

Platforme subterane de gunoi, dotate cu sistem audio de adresare publică, în Cernavodă

Deoarece unii locuitori ai orașului nu utilizează în mod corespunzător platformele de gunoi, Primăria Cernavodă a implementat un sistem de avertizare publică a celor care trebuie corectați în astfel de cazuri.

„Din păcate, platformele de colectare a deșeurilor reciclabile nu sunt utilizate corespunzător de unii dintre cetățenii orașului, fapt pentru care s-a recurs la această adresare publică, astfel, dorindu-se să se micșoreze sancțiunile aplicate de Poliția Locală”, transmite administrația locală.

Concret, 8 din cele 44 de platforme gospodărești subterane de gunoi amplasate în 28 de locații (unele dintre ele fiind duble) au fost dotate cu sistem audio de adresare publică, parte din sistemul de monitorizare video.

„Sunt cetățeni care aduc la aceste platforme deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase sau vegetale. Alții pur și simplu nu respectă inscripționările de pe recipienții de colectare”, spun reprezentanții primăriei.

În 2021, polițiștii locali cernavodeni au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale numai pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere, conform HCL 30/2013 modificată, având la bază imaginile surprinse pe camerele video.

Pentru a corecta aceste lucruri, începând cu acest an, toate platformele gospodărești subterane vor fi dotate cu camere video de monitorizare, însoțite de acest sistem de avertizare publică, astfel încât cetățeanul să nu continue să arunce ilegal deșeurile.

La începutul lunii martie au fost făcute probe la cele 8 locații dotate cu avertizare publică, pentru a verifica și stabili intensitatea sonorului în modul de adresare al polițistului local.

„Administrația publică locală mulțumește locuitorilor pentru înțelegere și promite că acest sistem de avertizare publică este menit să responsabilizeze locuitorii orașului. Această acțiune nu va deveni deranjantă pentru locuitorii din zona platformelor, dorindu-se doar eliminarea faptelor antisociale referitoare la vandalizarea sistemului de colectare, nerespectarea prevederilor legale privind curățenia în zona platformelor de gunoi (ex. aruncarea gunoiului menajer/deșeurilor lângă pubelele de gunoi, colectarea de PET-uri, depozitarea de moloz fără avize legale, etc.)”, transmite Primăria Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top