Actualitate

Orașul Cernavodă achiziționează două autobuze electrice

Administrația Publică Locală Cernavodă a lansat în luna martie o licitație publică pentru achiziționarea a două autobuze electrice și infrastructura de încărcare necesară acestora.

„În vederea asigurării transportului de pasageri pe rutele de transport public în comun create vor fi achiziționate două autobuze electrice, cu sisteme GPS, cu dimensiune între 5,800 m și 6,800 m, fiecare cu o capacitate de 10 locuri pe scaune plus șofer, capacitatea maximă pe scaune și în picioare fiind de 21 de locuri plus locul conducătorului auto”, transmite administrația locală.

Autobuzele dorite de Primăria Cernavodă trebuie să fie echipate cu suspensie mecanică sau pneumatică și vor funcționa cu baterii de 88 KWh cu acumulatori și supercapacitori, împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferente fiecărui autobuz.

Tot la capitolul detalii tehnice, primăria menționează că autonomia bateriei trebuie să fie de 150 de kilometri, iar viteza medie de deplasare de 40 km/h în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răcire/încălzire precum și încărcare maximă de pasageri.

De asemenea, noile autobuze vor avea podeaua coborâtă, vor fi dotate cu platformă pentru persoanele cu nevoi speciale, uși duble și aer condiționat.

„Cele două autobuze vor fi însoțite de stații de încărcare, iar instalarea acestora se va face pe amplasamentele deja pregătite. O stație este cu încărcare rapidă cu două posturi în curent continuu și două stații de încărcare lentă cu două posturi, acestea din urmă având ca scop prelungirea duratei de viață a bateriilor, încărcarea făcându-se în perioada de staționare a autobuzelor”, mai arată Primăria Cernavodă.

Obiectivul prioritar al acestei achiziții este diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră în orașul Cernavodă, ce vizează implementarea de soluții ecologice de transport public în comun și dezvoltarea de facilitate infrastructurală pentru utilizarea mijloacelor de transport nemonitorizate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top