Actualitate

Planul de acțiune pe timpul iernii 2018/2019, aprobat de Consiliul Local Măcin

Consilierii locali ai orașului Măcin au aprobat, cu 12 voturi „pentru”, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, „Planul de acțiune pe timpul iernii 2018/2019”. 
Documentul prevede constituirea unui comandament de iarnă condus de către viceprimarul orașului Gheorghe Văcaru, ce va coordona toate activitățile ce țin de deszăpezire și buna funcționare a localității pe timp de iarnă. Din acest comandament mai fac parte și reprezentanți ai Protecției Civile, Consiliului Local, Poliției Locale, ISU, Poliției Măcin etc.

Primele măsuri pe care această structură de conducere trebuie să le ia constau în asigurarea alimentării cu gaze naturale a centralelor termice, pregătirea utilajelor pentru deszăpezirea carosabilului, a trotuarelor, unităților de alimentație publică, a spitalului, a școlilor, accesul ambulanțelor și a pompierilor.
O serie de alte măsuri luate de către comandament prevăd constituirea de echipe de deszăpezire, stabilirea traseelor pentru deszăpezire, constituirea stocurilor de combustibil pentru utilajele cu care se intervine și pregătirea unor spații încălzite pentru posibilele persoane blocate în trafic ce trebuie cazate. 
La nivelul orașului Măcin se acționează iarna aceasta cu un încărcător frontal tip Wolla, un tractor cu lamă, un încărcător frontal tip Aussa (aceste utilaje aparținând administrației locale), și cu o serie de utilaje închiriate de la mai multe societăți comerciale: patru încărcătoare frontale tip Wolla, 3 buldoexcavatoare și o freză pentru îndepărtarea zăpezii.
Utilajele de deszăpezire trebuie să intervină pe toate drumurile și străzile aflate în administrarea orașului Măcin.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top