Fără categorie

Parmezanul din rafturile supermarketurilor- marfă contra-făcută sau marketing italian de proastă calitate?

Producătorii italieni de parmezan fac mișto de consumatori. Pentru „broscari” ( că așa li se mai spune italienilor din vremuri de demult…), fie că ești client francez, olandez, britanic, spaniol, neamț, român sau portughez, nu te-ar duce capul să citești eticheta produsului , în mod comparativ cu explicațiile date în alte limbi străine . Exemplul din fotografia alăturată acestui material este foarte elocvent. Pe ambalajul bucății de parmezan scrie clar: pentru consumatorii- cumpărători olandezi, spanioli, nemți, britanici și români, conținutul de grăsimi al parmezanului din pachet este de 32%, în schimb pentru gurmazii francezi este de doar 28%. Despre consumatorii portughezi ce să mai spunem….pt ei nu există deloc conținut de grăsime…. așazisul parmezan este doar o gumă cu aromă de brânză. Și unde mai punem faptul că produsul supus vânzării sub denumirea de parmezan, are și perioadă de garanție…asta în ciuda faptului că parmezanul adevărat rezistă ani de zile. Deci, acum vine întrebarea….ce anume se află în acest ambalaj? Ori e parmezan, ori e o chestie contrafăcută?
Și apropos…acest pachet de „parmezan (?!?)” a fost cumpărat zilele trecute dintr-un supermarket din Constanța, mai precis din Auchan!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top